Kadınlar Emine Bulut`un katledilmesine tepki için bir arada
23.08.2019
16:25

Eski eşi tarafından kızının gözü önünde katledilen Emine Bulut`un görüntülerinin yayılmasının ardından, Bursa`da olduğu gibi pek çok kentte kadınlar, Emine Bulut`un `ölmek istemiyorum!` çığlığı olmak için eylem düzenledi. Bileşeni olduğumuz Bursa Kadın Platformu ve başka sivil toplum örgütlerinden kadınlarla bir basın açıklaması ve sessiz oturma eylemi gerçekleştirildi. Eylemler sonraki günlerde de devam edecek. Artık ölmek, öldürülmek istemiyoruz!

#Ölmekistemiyorum

#Ölmekistemiyoruz

 

Basına ve kamuoyuna,

 

`Henüz 38 yaşındaki Emine Bulut 18 Ağustos akşamı Kırıkkale`de bir restoranda boşandığı eski kocası tarafından on yaşındaki kızının gözü önünde çeşitli yerlerinden bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürüldü.

 

Kameralara yansıyan cinayet sonrasında Emine Bulut`un çaresizlik içinde ``ölmek istemiyorum`` çığlığı ve annesinin yüzüne dokunarak ``ne olur ölme anne`` diyen evladının çığlıkları hafızamıza kazındı.

 

Bir gün önce Konya`da Tuğba Erkol da üç çocuğunun gözü önünde vahşice katledildi. Neredeyse her gün bir kadın erkek şiddetine kurban verilmekte bu ülkede...

Bizler, şimdiye kadar erkekler tarafından katledilen tüm kadınların ve Ölmek istemiyorum diyen Emine bulutun çığlığı olmak için buradayız.

 

Kadınları erkek şiddetinden korumak amacıyla çıkarılan yasalar kaldırılmak istenirken ve toplumsal cinsiyet eşitliği bilinçlendirme çalışmalarına son verilme kararı alınırken, nafaka hakkı kaldırılmak istenirken tüm kadın örgütleri olarak her zeminde bunun yol açacağı toplumsal yaralara dikkat çektik. Bugün anlıyoruz ki daha etkili yöntemlerle bu çabamızı yaygınlaştırmamız gerekiyor.

 

Kadınların yaşam hakkı devlet tarafından ve yasalarla güvence altına alınmalı uğradıkları her türlü şiddete karşı; erkek adalet değil gerçek adalet uygulanmalıdır.

 

Bizler ``anne lütfen ölme`` diyen o kız çocuğunun, ``ölmek istemiyorum`` diyen Emine Bulut’un çığlığıyız. Ve bu çığlık kadın düşmanlarından, katillerden ve erkek adaletten hesap sorana kadar dinmeyecek.`

 

BURSA KADIN PLATFORMU

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…