Nilüfer'de Çevre Direnişi...
03.11.2014
00:00

'Kırsal'da Doğa ve Çevre Direnişleri' Etkinliğimiz, Büyükbalıklı Mahallesi'nin geleneksel yemek ve aşûre ikramıyla başladı. Büyükbalıklı Muhtarı Akif Cebeci, Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Emre Karagöz, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğimiz, 'Zeytinimize ve Suyumuza Sahip Çıkıyoruz' forumuyla devam etti.

2 Kasım 2014 Pazar günü Büyükbalıklı Mahallesi'nde yapılan etkinlikte 'Zeytinimize ve Suyumuza Sahip Çıkıyoruz' Forumu yapıldı. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ertuğrul Aksoy'un moderatörlüğünü yaptığı forumda, Soma Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın, Soma Yırca Köyü zeytin üreticisi Ramis Uyan, TMMOB ZMO İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, Orhaneli Başköy Dernek Başkanı Yaşar Bayram ve Orhaneli Başköy Muhtarı Hasan Acar konuşmacı olarak yer aldılar. Son yıllarda artan doğa tahribatlarına ve zeytinciliğin bitirilmek istenmesine dikkat çeken konuşmacılar, zeytin üreticilerinin tarım arazilerinin imara açılmaması için mücadele etmeye devam edeceklerini belirttiler. Doğanın daha fazla zarar görmemesi ve kentin toprağıyla suyunun doğal kalması için sürdürülen çalışmaların, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı çevre bırakılması konusunda önemini vurguladılar. 

Forumun ardından, Büyükbalıklı zeytin üreticilerinin yarıştığı 'En İyi Zeytin' Yarışması' yapıldı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, TMMOB ZMO Bursa Şube Başkanı Ertuğrul Aksoy, Soma Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Atakan ve Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Yasemin Dere'nin oluşturduğu jüri, yarışmaya katılan zeytinlerden kriterlere uygun olanlar arasından en iyileri seçti. Seçilen zeytinlerden dereceye girenlere ödülleri, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri ve Nilüfer Kent Konseyi yöneticileri tarafından takdim edildi. Yarışmada üçüncü olan Salih Şimşek'e ödülünü Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan Soner, ikinci olan Ahmet Karaca'ya Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, birinci olan İzzet Uşak'a da Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay tarafından verildi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…