TKKP toplantısında en aktif çalışan ve en çok örnek alınan konsey seçildik
21.10.2019
15:41

Dönem sözcülüğünü Odunpazarı Kent Konseyi`ne devrettiğimiz toplantıya, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve Kolaylaştırıcı Özlem Polat katıldı.

Çerçeve konuşması yapmak üzere Genel Kurul`a davet edilen Nilüfer Eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Nilüfer Mahalle Komitelerini ve Nilüfer`de hayata geçirilen katılımcı yönetim modelini anlatarak deneyimlerini paylaştı.

Çerçeve konuşmasının ardından; platformun ilke ve yöntemleri, kent konseylerinin çevre sorunlarına yaklaşımı ve yöntemleri, sivil toplum kuruluşları ile çalışma yöntemleri ve iş birlikleri, kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkiler, çalışma grupları ve mahalle meclisleri atölyeleri gerçekleşti. İkinci gün atölye çıktıları paylaşılarak sonuç bildirgesi üzerine tartışmalar yürütüldü.

Ayrıca, Nilüfer Kent Konseyi`nin ev sahipliğinde gerçekleşen TKKP 25. Genel Kuruluna katılan 50 Kent Konseyine Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Duru Şahyar Akdemir tarafından yapılan anketin sonuçları açıklandı.

Kent Konseylerinin, Kent Konseyleri tarafından değerlendirilmesi için pek çok soruya yanıt arayan anket çalışması sonucunda; en aktif çalışan ve en çok örnek alınan Kent Konseyleri sırasında Nilüfer Kent Konseyi birinci oldu. Nilüfer`i, Odunpazarı, Konak, Mersin ve Maltepe Kent Konseyleri takip etti.

Bizi çok sevindiren bu sonuç için tüm kent konseylerine teşekkürlerimizi ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…