Kadınlar için güvenli kentler istiyoruz
05.12.2019
09:45

Altınşehir Metro İstasyonu yakınındaki yolda, Gülruh Hatun Kız Yurdu öğrencilerinin uzun zamandır uğradığı tacize son vermek için bir araya geldik ve `Kadınlar için güvenli kentler istiyoruz` diye haykırdık. `Tacize dur` demek için onlarca kişi Altınşehir Metro İstasyonu yanında toplanırken, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş basın açıklaması yaptı.

Binbaş’ın açıklaması şöyle:

`Bugün, Nilüfer’in göbeği Altınşehir istasyonu yakınlarında alenen ve çekinmeden yapılan tacizlerle ilgili sesimizi yükseltmek için bir aradayız.

 

Nilüfer`in 23 Nisan Mahallesi sınırlarında bulunan ve bu yıl şubat ayında açılan Gülruh Hatun Kız Yurdu öğrencilerine yönelik taciz, yurt açıldığı günden bu yana sürüyor. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yani yaz tatili araya girmeden de çok kişi tacize uğradı ve ifade verdi. Bölgede yurt açılmadan önce de, 2015 yılı haberlerine göre taciz vakaları yaşanıyor.

 

Öğrenciler, emniyete şikayetlerini ilettikleri halde gerekli tedbirler hemen alınmadı maalesef. En son kasım ayında yaşanan tacizin kamera görüntülerinin sosyal medyada yer alması sonrası tacizci gözaltına alınarak tutuklandı. Dün görülen 2. mahkemede sanık yalnızca 2000 lira para cezası ile salıverildi. Yaptığı yanına kâr kaldı. Bu insanlar sokaklarda, yanımızda dolaşıyorlar. Bugün bize, yarın  size kötü bir şey olmayacağı ne malum?

 

Maalesef ki; yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı güvensiz bir süreçten geçiyoruz. Her gün haberlerde muhakkak ki kadına yönelik taciz, şiddet, tecavüz ya da ölüm haberleri ile karşılaşıyoruz.

Daha dün akşam, en güvenli hissedeceğimiz yerlerden birinde, evinin önünde defalarca bıçaklanarak öldürüldü Ceren Özdemir. Gencecik, hayat dolu bir kadın daha yaşamından koparıldı.

 

Bizler tüm insanlar için, kadınlar için, çocuklar için güvenli kentler istiyoruz. Yerel seçimler öncesi, kadınlar nasıl bir kentte yaşamak istiyor forumu sonrası forum çıktıları kent yöneticilerine, belediye başkanlarına ulaştırıldı. Fakat maalesef bununla ilgili hiçbir çalışma henüz yapılmadı. Sadece seçim dönemi vaatlerle avutuluyoruz.

 

Cezasızlığın, yaptırımların uygulanmamasının bir sonucu olarak her türlü suça ortam bulan insanlar yüzünden her anımızı güvensizlikle geçiriyoruz.

 

Kent yöneticilerinden ve emniyet güçlerinden bu karanlık durumun ortadan kaldırılması için istediklerimiz gayet nettir.

Gülruh Hatun Kız Yurdu öğrencilerinin ve mahalle sakinlerinin yaşadığı bu tacizlerin son bulması için taleplerimiz şunlardır;

 

1.      Altınşehir metro istasyonu önüne ring araç seferleri düzenlenmesi,

2.      Metro istasyonu yanında bulunan boş arsanın ve yaya kaldırımının yeteri kadar aydınlatılması,

3.      Kamera sistemi,

4.      Gece bekçisi - polis gibi kolluk kuvvetlerinin alanda güvenlik sağlaması.

 

Tüm bu talepler, bir insanın daha başına acı bir olay gelmeden ivedilikle bir an önce hayata geçmelidir.

 

Bizler, bu alanda güvenlik sağlanana dek takipten vazgeçmeyeceğiz.

Kadınlar için, güvenli kentler istiyoruz ve bunu elde edene kadar yılmadan mücadele edeceğiz. Geceler, sokaklar, meydanlar bizim!

 

Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!``

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…