19. Genel Kurulumuzu yaptık
26.12.2019
10:57

Nilüfer Kent Konseyi 19. Genel Kurulu Karaman Dernekler Yerleşkesi`nde yapıldı. Genel Kurul`un açılış konuşmasını yapan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş; ``Nilüfer’in demokrasi kenti olmasını sağlayan, bugün burada bizimle birlikte olan, tüm sivil toplum kuruluşlarına, akademik odalara, meslek odalarına, siyasi parti temsilcilerine, Nilüfer Belediyesi`ne, Nilüfer Kent Konseyi Gönüllülerine, Nilüfer Mahalle Muhtarlarına ve Mahalle Komiteleri Üyelerine, hoş geldiniz diyorum`` diyerek sözlerine başladı. Binbaş; ``Kent Konseylerinin günümüzde en önemli işlevleri arasında  katılım, yönetişim eksenli katılımcı demokrasinin hayata geçirilmesi ve kentin yaşam kalitesinin hayat geçirilmesi gelir. Nilüfer Kent Konseyi olarak bizler, daha yaşanabilir ve daha çok gülümseyen Nilüfer için ve daha yaşanabilir bir ülke için, kentin gelişimi açısından bir bütünün parçası olduğumuzu bilerek; katılım yönetişim, kent, hak ve hukukunun korunması, hemşehrilik bilinci, mahallelilik kültürünün geliştirilmesi için daha iyi neler yapabileceğimizi konuşmak için buradayız`` dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından Divan Heyeti seçimi yapıldı. Heyete Neslihan Binbaş, Suna Acar ve Emre Karagöz seçildi. Ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem kürsüye çıkarak; ``Demokrasinin güçlendiği, katılımcılığın arttığı Nilüfer`de Kent Konseyimiz önemli bir yer tutuyor. Kasım ayı içerisinde çok önemli bir çalıştay gerçekleştirdik. Hazırlanan yönerge doğrultusunda bugün oylamamızı yapacağız. 2009 yılında vatandaşımızın yönetime katılımı için başlattığımız Mahalle Komiteleri Türkiye`ye büyük bir örnek. Nilüfer`deki demokrasinin tüm Türkiye`ye örnek olması temennisiyle`` açıklamasını yaptı. Erdem`in konuşmasının ardından Ulaş Bayraktar`ın; ``Yereli demokratikleştirmek için kenti müşterekleştirmek`` söyleşisi gerçekleşti. Bayraktar söyleşisinde kentlilik bilincinin öneminden bahsetti. Eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Genel Kurul`da bulunurken, demokrasi için genç nüfusun da katılımcı olması gerektiğini belirterek, Nilüfer`deki demokrasi bilincinin artarak devam edeceğini söyledi. Genel Kurul, Edirne, Kars ve İzmir-Karşıyaka Kent Konseyleri`nin mahalli örgütlenme paylaşımları ile devam etti.

Genel Kurul`da Mahalle Komitesi işleyiş yönergesi, Kadın Meclisi ile Gençlik Meclisi tüzüklerindeki değişiklikler okundu ve ardından oy birliğiyle kabul edildi. Tüzük ve yönergelerimizin son haline ileriki günlerde internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…