8 Mart`ta kadınlar dayanışmayı yeşertti
08.03.2020
14:42

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleşen etkinliklerin sonuncusu 29 Ekim Mahallesi`nde yapıldı ve kadınlar dayanışmayı yeşertti. 29 Ekim Mahalle Muhtarlığı önünden yürüyüş ile başlayan etkinlik, açılışı yapılan Mor Fidanlık Kadın Ormanı`na kadar atılan sloganlarla devam etti.  Açılışa Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner, gönüllülerimiz ve Nilüferli kadınlar katıldı. Mor Fidanlık Kadın Ormanı açılışında açıklamada bulunan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, kadınların, sosyal, ekonomik ve politik duruşuna günümüzde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Özer; ``Geleceğe umutla bakabilmemiz, eşitlikçi, şiddetsiz bir dünya bırakabilmemiz için tam da bugünden başlamalıyız. Bizler dünyayı değiştirecek gücümüz olduğuna inanıyoruz. Barıştan, adaletten, eşitlikten yana olan umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki güçlüyüz`` dedi. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner de yaptığı açıklamada; ``Barıştan yana, adaletten yana, eşitlikten yana olan umudumuzu kaybetmeyeceğiz! Ayrımcılığa, ötekileştirmeye, baskıya ve zulme karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! Bir gün daha görmezden gelinmeyecek, yok sayılmayacağız!`` ifadelerini kullandı.

( Açıklamaların tamamını izlemek için: https://bit.ly/2PW0OqA )

Konuşmaların ardından Mor Fidanlık Kadın Ormanı`nın açılışına ve fidan dikimine geçildi. Dayanışmayı yeşerten tüm kadınların, Dünya Kadınlar Günü`nü kutluyoruz. Yaşasın kadın dayanışması!

 

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…