Kız Kardeşlik Köprüsü kuruldu
03.03.2021
12:14

Pandemi sürecinde artan ekonomik kriz ile şiddetin mağduru olan kadınlarla dayanışmak için uzun zamandır yaptığımız çalışmaları hayata geçirdik. Kadın dayanışma ağı fikriyle ortaya çıkan `Kız Kardeşlik Köprüsü` lansmanımızı gerçekleştirdik. Proje tanıtım sunumunu Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Özer ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner yaptı.

(Lansmanın tamamını izlemek için: https://bit.ly/3kGVPYX )

 

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş yaptığı konuşmada; ``Dilimiz, inancımız, etnik kökenimiz ne olursa olsun aynı açılardan, baskılardan nasibini alan kadınlar olarak bir arada duruyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlüyüz, omuz omuza dayanışma ile emeğimizi büyütebiliriz. Kız kardeşlik köprüsünü birlikte inşa edip, o köprüden el ele birlikte geçebiliriz. Dayanışmanın bulaşıcı gücüne inancımız tam. Çünkü biliyoruz ki; o bir çiçek gibi filizlenir ve büyür`` dedi. Binbaş, Nilüfer`de kadın mücadelesi ve dayanışmasına ilişkin adımlardan da bahsederek yol haritasını açıkladı:

1-Üretici kadınlarla dayanışma

2-Kadın hakları mücadelesi ve dayanışma

3-Kadın istihdamı

4-Eğitim, iş birliği ve danışma

5-İletişim, duyuru, sosyal medya, internet sitesi

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…