Kadın Meclisimiz Datça’da...
13.11.2014
14:11
İki gün süren toplantıda, Kadın Meclisleri ile ilgili sorunlar, deneyimler, öneriler, mahalle örgütlenmeleri ve Belediye - Sivil Toplum ilişkileri konuşuldu. 

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanımız Emel Helvacı ve Başkan Yardımcımız Nebahat Ulugül’ün katıldığı toplantının sonunda, Türkiye Kadın Meclisleri Platformu sonuç bildirgesi oluşturuldu. 

TÜRKİYE KADIN MECLİSLERİ PLATFORMU
SONUÇ BİLDİRGESİ
8-9 Kasım 2014

Datça Kent Konseyinin ev sahipliğinde Friedrıch Ebert Stıftung katkılarıyla Türkiye Kadın Meclisleri Datça buluşması 8-9 Kasım 2014 tarihinde yapıldı. Hedeflerini Kadın Dostu Kentler olarak belirleyen Türkiye Kadın Meclisleri Platformu 2 gün boyunca bu doğrultuda konuşup tartışmanın yanı sıra bilgi birikimlerini paylaştılar. Toplantı yaklaşık 55 kent konseyinden 131 kadın temsilcinin katılımıyla gerçekleşti. Sinop’tan Edirne’ye Tarsus’tan Polatlı’ya Türkiye’nin birçok yöresinden kadınlar bir araya geldi.Toplantının açışını yapan Damla BAYBORA toplantıyı Diyarbakır Kent Konseyi Kadın Meclisinden katılacak olan fakat Suruç’ta kamplarda tüm insanlara yardım etmesi gerektiği için katılamadığını belirten Meryem Demir tüm kadınları Diyarbakır’dan selamlamasıyla başladı.Datça Kadın Meclisi başkanı Nazmiye Halvaşi’nin kadınlara katılımları için teşekkür etmesi ve akışa geçmesiyle 2 günlük programa Kadınlar tüm hızlarıyla başlamış oldular. 

Toplantıda ilk gün Kent Konseyleri, Kadın Meclisleri Sorunlar, Fırsatlar, Ütopyalar
üzerine Yiğit Gülöksüz , Kadın Dostu Kentler Projesi İzmir Örneği üzerine Semra Ulusoy konuşmacı olarak katılmıştır.

İkinci gün Bodrumda hayata geçirilmiş olan Mahalle Meclisleri uygulamasını sunan Bodrum Kadın Meclisinden sonra Türkiye Kadın Meclisleri Platformu Yürütme Kurulunu oluşturmasıyla 2 günlük yoğun program sonra erdi.Yürütme Kurulu ;Söke,Datça,Bodrum,Maltepe,Sinop,Denizli,Adana Kadın Meclislerinden oluşmakta ve Platformun Sekreteryasını Söke Kent Konseyi Genel Sekreteri Damla Baybora’nın yürütmesine karar verilmiştir.

İki gün boyunca hayatın tüm alanına,yaşama dair konuşan tartışan ve paylaşan kadınların tüm Türkiyede’ki kadınlara çağrısı;

‘Kent planlarında başta kadınlar olmak üzere tüm dezavantajlı gruplar için pozitif ayrımcılık istiyoruz.İnsani ; etnik , dinsel ,mezhepsel , ve cinsiyet ayrımcılığı olmaksızın temel değer olarak görmek istiyoruz.Ülkemizde taşeronlaştırma ve güvencesiz çalışma koşulları insanlık onuruna ve insan hakları evrensel beyannamesine aykırıdır.İş güvenliği , işçi sağlığı ve işçilerin sosyal hakları ivedilikle evrensel standartlara göre yeniden düzenlenmelidir.

Aç gözlülüğün sınırsız ancak;doğanın olanaklarının sınırlı olduğunu bilmeliyiz.Gezegenimizi çocuklarımızdan ödünç aldığımız bilinci ile doğanın rant uğruna sömürülmesine DUR diyoruz.

Savaşa HAYIR , Barışa EVET diyerek insanlık onurunu koruyacağız’ diyen kadınların 3.toplantısı Mart 2015 ‘te Bodrum Kadın Meclisinin ev sahipliğinde olacaktır.

Türkiye Kadın Meclisleri Platformu
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…