Ü.K.’nın adalet arayışı için basın açıklaması yaptık
15.09.2021
13:05
3 sene önce henüz 16 yaşındayken Aslan Atilla Kurtbaş tarafından darp edilen, alıkoyulan, istismara uğrayan Ü. K`nın adalet arayışı için Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi ve tüm kadınlar olarak bugün bir aradaydık.

3 senedir devam eden davada adalet arayışını bırakmayan Ü.K.`nın babası Erdoğan Karakuş ve kadınlar olarak Bursa Adliyesi önünde bir basın açıklaması düzenledik. Bugünkü dava neticesinde çıkan kararda, istismara ve tüm olanlara göz yuman Aslan Atilla Kurtbaş`ın annesi Neriman Kurtbaş ertelenmiş 2 yıl hapis cezası, Aslan Atilla Kurtbaş ise tüm bu kanıtlı suçlara rağmen yalnızca 8 yıl hapis cezası ile yargılandı.
Biz adalet mekanizmasının suçludan değil haklıdan yana işlemesini talep ediyoruz! Reşit olmayan bir kız çocuğuna bu kadar şeyi yaşatan birinin alacağı ceza, kesinleşmemiş 8 yıl hapis cezası olmamalıydı.

Çocuğa, kadına yönelik tüm suçların karşısında olmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz!

Basın açıklamasını okuyan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner şunları söyledi;

``Mağdur Ü.K henüz 16 yaşındayken, 35 yaşındaki Aslan Atilla Kurtbaş tarafından 3 yıl önce cinsel istismara maruz bırakılmış bir hafta boyunca evde alıkonulmuş, darp edilmiş ve zanlı Kurtbaş, ayrıca Ü.K.`ya zorla uyuşturucu vermiştir.

Bizler bugün reşit olmadığı bir yaşta istismar edilen Ü.K.`ye destek olmak için buradayız!

Sürekli haberleri ile sarsıldığımız içimizi acıtan çocuk istismarı ve tecavüzler bitmek bilmezken, 12 yaşındaki kız çocuklarına nikâh kıyarak tecavüzcüleri aklamaya çalışan zihniyet ve bunu yasa olarak kabul ettirmeye çalışan hükümetin çabalarına her defasında dur demek için alanlarda olduk!

Özellikle çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesinin bir devlet politikası olarak benimsenmesi ve istismara zemin oluşturan tüm sebeplerin ortadan kaldırılması için  ilgili tüm birimlerle iş birliği yapılmalıdır. Çocukların üstün yararının temel alındığı kanuni düzenlemelerin yapılması, yetişkin ve çocuk eğitiminin gözden geçirilmesi, çocuklara ve kadınlara yönelik her türlü cinsiyetçi söylemin terk edilmesi, bu konudaki her yanlış söylemin cezalandırılması, istismar davalarında istismarcı ile birlikte istismara zemin hazırlayan ve istismarı gizleyen kişilerin yargılanması, yargılamanın çocuğun beyanı esas alınarak ve verilecek cezalarda indirim olmadan uygulanması gerekmektedir.

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, tüm kadınlara ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik yaptığımız çağrılarla bu vahim olayın duyurulması, kamuoyu oluşturulması, mağdur çocuğun üstün yararının gözetilmesi ve korunması, soruşturmanın etkin şekilde yürütülmesi ve böylece mücadele eden aileye destek olunması için çaba harcadık gelinen noktada yapılacak yargılama sonucu sanığın isnat edilen suçlardan en üst noktadan ve indirimsiz olarak ceza alana kadar mücadelemize devam edeceğiz!

Bir kez daha haykırıyoruz ki, erkek adalet değil, gerçek adalet!``

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…