Serpil Şentürk için Bursa Adliyesi önündeydik
16.12.2021
09:13

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi gönüllülerimiz, 20 Ağustos 2020`de boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Serpil Şentürk`ün duruşması için Bursa Adliyesi önündeydi. Sanık Cenk Karataş`ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasının ardından Kadın Meclisi Başkanımız Serpil Altun, basın açıklaması yaptı.
Açıklama şöyle:
``Bursa`da 20 Haziran 2020`de vahşice katledilen Serpil Şentürk için toplandık. Serpil kaçtı, aile ocağına sığındı. Ama celladından kurtulamadı. Serpil`in cansız bedenini 9 yaşındaki kızı buluyor. Katil sadece Serpil Şentürk`ü değil, onun cansız bedenini kucaklayan minicik kızının da yüreğinde bir şeyleri öldürdü.
Bu acının sorumlusu sadece annesini öldüren babası mı? Baba katil! Ya katilin işbirlikçileri…. Onları kimse yargılamıyor.     
Katiller İstanbul Sözleşmesinden vazgeçenler, 6284 sayılı yasayı gerektiği gibi uygulamayanlar; kadınlar öldürüldüğünde dahi yine o kadınların hayatını mercek altına alan, yine kadınların tercihlerini sorgulayan, öldüreni değil öldürüleni suçlayan savcılardan, hakimlerden, medyadan, iktidardan, toplumdan bir bütün erkek egemenliğinden cesaret alarak, sırf hayır dediği için, kendilerinden boşanmak istediği veya ayrıldığı için veya hiç birlikte olmak istemediği için kadınların hayatına kastediyor.

Bugün görülen Serpil Şentürk davasında  iki çocuğunun annesini vahşice duygularla katleden ancak ``akıl sağlığı yerinde değildi, beni aldattığına ilişkin şüphelerim vardı, yok o yok bu`` diyerek kendini savunan bir erkeğin savunmasına prim vermeyen hâkimlerin isabetli kararı ile -ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası-  verildi. Bu kararın bundan sonra görülecek tüm kadın cinayeti davalarına emsal oluşturmasını diliyor, ama daha da önemlisi tek bir kız kardeşimizin  daha öldürülmemesi için mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…