Uluabat Sulak Alanlar Çalıştayı Sonuç Raporu
17.02.2022
15:11
5 Şubat 2022 tarihinde, Gölyazı Kültürevi’nde Uluabat’a sahip çıkmak için, Uluabat Sulak Alan Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. Çalıştay, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Doğader, Ekoder, Gölyazı Balıkçı Kadınları Yardımlaşma Derneği, Gölyazı Su Ürünleri Kooperatifi ve Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin katılım ve destekleriyle yapıldı. Çalıştayın 1. ve 2. oturumunda bilim insanlarının yaptıkları sunumlarda, Uluabat Gölünün geçmişi, bugünü ve geleceği, Türkiye’nin sulak alanlarının mevcut durumu, iklim değişikliğinin sulak alanlara etkisi, Uluabat Gölü Sulak Alan Yönetim Planı, Uluabat Gölünü tehdit eden unsurlar ve çeşitli çözüm önerileri aktarıldı. 

1. Oturum
“Türkiye’nin Sulak Alanları ve Uluabat’ın Mevcut Durumu”  Bursa Teknik Üni.  Dr. Saadet Hacısalihoğlu
 “Uluabat Gölü Sulak Alan Yönetim Planı”, Doğa Koruma Ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü, Burçak Gönül
 “Uluabat Gölü’nün Geçmişi, Bugünü ve Geleceği, Uludağ Üni.  Doç. Dr. Nurhayat Dalkıran

2. Oturum
“İklim Değişikliğinin Sulak Alanlara Etkisi, Uludağ Üni.  Prof. Dr. Feza Karaer
 “Uluabat Gölü Havzasında Tehditler ve Zararları, Uludağ Üni.  Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy

Çalıştayın son bölümündeyse, “Uluabat’a Sahip Çıkıyoruz Forumu” gerçekleştirildi ve Uluabat Gölünün korunmasına yönelik yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlar tarafından çeşitli fikirler paylaşılarak somut adımlar konuşuldu.
Çalıştayın sonuç raporu ektedir.



Raporu İndir
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…