Taahhütnameye güvenlik engeli!
16.01.2015
13:13
Atatürk Kent Ormanı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’ye imzalatmak istediğimiz taahhütname, Büyükşehir Belediyesi’nin güvenlik engeline takıldı. 

Nilüfer Kent Konseyi Çalışma Grubu başkanları ve gönüllüleriyle birlikte, Atatürk Kent Ormanı’nın Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’ye ormanımıza iyi bakacağına dair söz veren bir taahhütname imzalatmak istedik. 
16 Ocak 2015 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Heykel’deki tarihi binasına giderek öncelikle Sayın Recep Altepe’ye ulaşmaya çalıştık. Fakat kendisinin orada olmadığı hatta hiçbir yetkilinin o binada olmadığı söylendi. Yetkililerin yönlendirmesiyle Acemler’de bulunan Başkanlık makamına geçerek konuyla ilgili yardım istedik. Kapıda güvenlik görevlilerine, taahhütnameyi Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’ye imzalatmak istediğimizi belirttik. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Nilüfer Belediyesi Çevre Danışmanı Arca Atay’ın da aralarında bulunduğu gönüllülerimizi kalabalık olduğumuz gerekçesiyle binaya almadılar. Yetkililerle görüşmek istediğimizi belirttiğimiz halde, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan Soner hiçbir yetkiliyle görüştürülmedi. 

Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi tarafından önce Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar’a, oradan da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar’a yönlendirildik. Genel Sekreter Seyfettin Avşar’ın kapısında bulunan görevli, Nilüfer Kent Konseyi tarafından hazırlanan taahhütnameyi alarak içeri götürdü. Bir süre sonra geri gelen görevli, taahhütnameyi alamayacaklarını belirtti ve tüm çabalarımıza rağmen hiçbir sonuç alamadık. 

Acemler’de bulunan Başkanlık Binası önünde fotoğraf çektirmek isteyen gönüllülerimiz, güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Halkın ve halka açık olması gereken Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenmemiz üzerine, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, basın açıklaması yaparak yaşanan sıkıntıyı paylaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’ye Atatürk Kent Ormanı’na iyi bakılacağına, ağaçların kesilmeyeceğine, adının değiştirilmeyeceğine, ormanın yapılaşmaya açılmayacağına, hiçbir ağacın kesilmeyeceğine, içinde yaşayan her canlının yaşam hakkının korunacağına, sadece mesire alanı olarak kalacağına, günübirlik tesis adı altında otel yapılmayacağına, ormanı almalarının nedeni olarak gösterilen iddiaların haksız çıkarılacağına; dolayısıyla rant ya da talan ya da yaşam şekline müdahale olarak algılanmasını destekleyecek hiçbir geri gidişe müsaade edilmeyeceğine söz vermesini istediğimiz taahhütnameyi okurken, bahsi geçen taahhütnameyi imzalamak şöyle dursun, almaktan dahi korktuklarını belirtti.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…