6. HTB Karşıtı Öğrenci Buluşması
24.01.2015
14:36
6. HTB Karşıtı Öğrenci Buluşması Nilüfer Kent Konseyi’nde gerçekleşti. 

Türkiye’nin 18 farklı ilinden homofobi, transfobi ve bifobi karşıtı öğrenciler, 24 Ocak 2015 Cumartesi günü Nilüfer Kent Konseyi’nde bir araya geldi. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde ve Uludağ Üniversitesi Özgür Renkler Topluluğu ortaklığında düzenlenen buluşmada, öğrenciler kampüs deneyimlerini paylaştılar. 

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, Nilüfer Kent Konseyi’nin hak mücadelesi yapan bir kurum olduğunu söylerken, “Bu yıl LGBTİ sorunlarını öncelikli olarak ele almaya başladık. Bu hareketin sorunlarına kulak vermeye çalışıyoruz. Mahalle Komiteleri seçimlerinde beşte bir oranında LGBTİ kotası getirdik, başvuru olmasa da biz adımımızı attık ve LGBTİ’yi anlatıyoruz’ diyerek buluşmanın açılışını yaptı. 

Kampüsteki LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) sorunlarını tartışmak, görünürlüğü artırmak ve birlikte mücadele etmek için, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgi Gökkuşağı, Boğaziçi LGBTİ Çalışmaları Kulübü (LuBUnya-Boğaziçi), Galatasaray Üniversitesi Lion Queer, İstanbul Üniversitesi İÜ Radar, Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi, Koç Üniversitesi'nden öğrenciler ve Kuir, İstanbul Özyeğin Üniversitesi Rengarenk Özü, Konya Selçuk Üniversitesi Gay ve Lezbiyen Kulübü Zırıl, Kocaeli Üniversitesi LGBTİ İnisiyatifi, İzmir Ege Üniversitesi Legebit Cinsel Yönelim ve Cinsel Kimlik Araştırmaları Topluluğu, Adana Çukurova Üniversitesi Queer Adana Topluluğu, Antalya Akdeniz Üniversitesi Pembe Caretta LGBTİ Topluluğu, Trabzon KATÜ Mor Balık Topluluğu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, Eskişehir Anadolu Üniversitesi MorEl LGBTİ, Ankara Hacettepe ve ODTÜ öğrencileri, Diyarbakır Keskesor LGBTİ Topluluğu, Dersim, Rostiya Asme LGBTİ, Ahura LGBTİ Topluluğu, Mersin LGBTİ 7 Renk Topluluğun ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin bir araya geldiği buluşmaya, LGBTİ Aktivisti Avukat Levent Pişkin'de konuşmacı olarak katıldı. LGBTİ hareketinin 22 yıldır aktif bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Pişkin, “Bu toplantının önemi yerelde yapılmasıdır. Hareketin içindeki konular, yasal durum ve hükümet politikaları, nefret cinayetlerinin artması ve etkileri, hükümetin bizleri görmezden gelmesi ve yaşanan sıkıntılar dile getirilecek' diye ekledi. 

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun Levent Pişkin’e teşekkür plaketini verdiği buluşmanın sonunda, ortak mücadele ve sonuç bildirgesi oluşturulması kararı verildi.
 
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…