15'inde bir fidan, Berkin Elvan'
11.03.2015
18:30

Gezi Direnişi sırasında polisin gaz fişeğiyle başından vurularak öldürülen 15 yaşındaki Berkin Elvan, ölümünün birinci yılında Bursa'da anıldı. Nilüfer Kent Konseyi'nin de bileşeni olduğu Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla 'Berkin Elvan ölümsüzdür', '15'inde bir fidan, Berkin Elvan' sloganlarıyla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Heykel'de bir basın açıklaması düzenlendi.

BASINA VE KAMUOYUNA / 11.03.2015

Berkin'in Ekmeğine ve Umuduna Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz!

Bugün 11 Mart 2015. Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz bombasıyla başından vurulan Berkin Elvan’ın aramızdan ayrılmasının yıl dönümü.Berkin’i ülkenin üzerine bir karabasan gibi çöken faşizan düzene karşı milyonların ayağa kalktığı Gezi Direnişinde kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün Abdullah Cömert’in, Mehmet Ayvalıtaş’ın, Ahmet Atakan’ın, Medeni Yıldırım’ın yanına uğurlamamızın üzerinden tam bir yıl geçti.

Bir yıl önce aramızdan ayrılan Berkin Elvan komada kaldığı 269 gün boyunca hepimize “Sadece benim uyanmam yetmez. Bu ülkedeki adaletsizlikten, hukuksuzluktan beslenen faşizan sisteme karşı halkın, hepimizin uyanması gerekir” mesajını vermiştir.

Berkin’in aramızdan ayrılışında “Çocuklar Uyurken Sessiz Olunur, Ölürken Değil!” demiştik. Ancak Gezi Direnişinden bugüne eşit, özgür, demokratik bir ülke ve dünya talep eden çocuklarımızı, gençlerimizi hedef alan katliamlara yenileri eklenmeye devam etmektedir.

Çocuklarımızın, gençlerimizin sokakta katledildiği, cezaevlerinde her türlü şiddete maruz bırakıldığı koşullarda Berkin’in 269 günlük yaşam mücadelesi ile verdiği mesajın gereğini yerine getirmek boynumuzun borcudur.

Bunun için Gezi direnişinde yaşanan katliamlar karşısında "Polisimiz demokrasi testinden başarıyla geçmiştir. Adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır" ifadesini kullananları unutmayacağız.

Yaklaşık 1 aydır meclis ve Türkiye gündemini meşgul eden İç Güvenlik Yasasını 60 ‘a yakın maddesi TBMM’den geçmiştir. Bu bir sıkı yönetim yasasıdır, demokrasi ile bağdaşmaz, olsa olsa ancak AKP’nin ileri demokrasi anlayışı ile bağdaşır. Biz emekçiler olarak, demeokrasi güçleri olarak ivedilikle halkın, meclisin gündeminden bu sıkı yönetin yasasının çıkartılmasını ve biran önce geri çekilmesini talep ediyoruz.

Katiller ve arkasındaki güçler hak ettiği cezayı alıncaya, çocuklarımızın, gençlerimizin uğruna canlarını verdikleri eşit, özgür, demokratik bir ülke ve dünyayı kuruncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdürecek, Berkin’in bize bıraktığı ekmeğe ve umuda sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…