Direniş Şiir midir?
03.06.2014
00:00

“Nilüfer’de Özgürlük ve Demokrasi Günleri”nin üçüncüsü olan ‘Direniş Şiir midir?’ forumu, 3 Haziran 2014 tarihinde ‘Nazım Hikmet Çınarlığı’nda gerçekleştirildi. Bu Kent Nazım'ı Sevdi... 

Nazım Hikmet’in ölümünün 51’inci yıl dönümünde, Nazım Anması etkinliği kapsamında Edebiyat Araştırmacısı ve Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Güney Özkılınç öncülüğünde ‘Nazım’ın İzlerinin Peşinde’ gezisi gerçekleştirildi. Nazım Hikmet’in şiir ve mektuplarına konu olan Tayyare Kültür Merkezi, Eski Cezaevi olan Yeni Adliye Binası, Kent Müzesi, Çelik Palas Oteli, Hayat Otel, Servinaz Otel ve Hüsnügüzel Kaplıcaları ziyareti sonrası Nazım Çınarlığı’na gelen misafirlerle birlikte forum Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay’ın konuşmasıyla başladı. 
Nazım Hikmet Çınarlığı’nda ‘Direniş Şiir midir?’ forumunda, Direniş ve Nazım şiirleriyle geceye Şair Sezai Sarıoğlu eşlik etti. Bursa’da yaşayan şair ve yazarların da katılımıyla okunan direniş şiirleriyle etkinlik sürdü. 
Nilüfer Gençlik Meclisi Gösteri Kumpanyası’nın hazırladığı, “Nazım Hikmet Vatan Hainliğine Devam Ediyor Hala” gösterisi katılanları büyüledi. Bestelenmiş Nazım şiirlerini büyük bir ustalıkla seslendiren sanatçı Nida Ateş şarkılarıyla anma programına anlam kattı. Nazım’ın “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşçesine” dizeleriyle sözlerine başlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nazım’ı anmak, O’nun şiirlerinde verdiği mesajları içselleştirmek, hepimiz için çok önemlidir” dedi. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ise sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaketlerini verdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…