Enerji Hakkı Paneli
18.03.2015
14:00

En az tüketen en çok ödüyor!

Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu’nun,‘Tüketiciyi Koruma Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Enerji Hakkı Paneli’ 18 Mart 2015 tarihinde Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı aynı zamanda TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Remzi Çınar’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Elektronik Mühendisi ve TMMOB Genel Merkez Yöneticisi Neriman Usta ile, Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Avukat Fazilet Karaözbek, enerji hakkı ve faturalandırma ücretleri hakkında bilgi verdiler.

Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu Başkanı Doğan Demirci ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan panelde, hükümetin insanların temel yaşam haklarını arka plana atarak, kapitalizmin vahşi yüzünü gösterdikleri vurgulandı.

Elektriğin insan hayatında olmazsa olmaz haline geldiğini belirten Neriman Usta, “Temel ihtiyaçların devlet tarafından karşılanması gerektiğinden aslında bizler hak sahibiyiz. Özelleşme süreciyle elektrik, iletim ve üretim olarak ikiye bölündü. Bugün ise artık piyasalaştırıldığını görüyoruz. 11-12 kuruşa tüketmemiz gereken elektrik, bizlere 39 kuruşa geliyor. Bir de insan hakları evrensel bildirgesine göre bile yasal olmayan kesme işlemleri başladı. Evlerimizde enerji tüketiminin sadece yüzde 23’ünü kullanırken, kaçak bedeller de yükleniyor. Yani en az tüketen en çok ödüyor” dedi. Avukat Fazilet Karaözbek ise, katılımcıların sorularına yasal ve hukuki açılardan cevaplar verdi.

Panel sonunda konuşmacılara teşekkür plaketlerini, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan Soner ve Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu Başkanı Doğan Demirci takdim ettiler.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…