17 Nisan Dünya Çiftçi Mücadele Günü
17.04.2015
10:00

Nilüfer’de Dünya Çiftçi Mücadele Günü etkinliği

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu ve Nilüfer Belediyesi ortaklığında 17 Nisan Dünya Çiftçi Mücadele Günü kutlandı.

Konak Kapalı Pazar Alanı’nda düzenlenen etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve sivil toplum örgütleri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmalarını, EKODER Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Şahin, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptı.

Konak Kapalı Pazar Alanı’nda düzenlediğimiz etkinlik, Nilüfer Organik Ürün Pazarı açılışıyla başladı. Organik ürünlerin sergilendiği ve Köy Kadın Dernekleri ile tohum derneklerinin stant açtığı etkinlik “Yerel Tohum” Paneli ile devam etti. Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay'ın moderatörlüğünü yaptığı panele, Tarım Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tayfun Özkaya, TMMOB ZMO İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, Çiftçi Sendika Konfederasyonu'ndan Adnan Çobanoğlu, İç Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Mete Ekşioğlu ve Böcek Bilimci Dr. Füsun Tezcan'ın konuşmacı olarak katıldı. Panelin ardından katılımcılara organik ürünlerden yapılan ‘Organik Yemek’ ikramı yapıldı. Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Emre Karagöz’ün moderatörlüğünü yaptığı ‘Yerel Tohum Forumu’ bir çok sivil toplum örgütü ve köy kadın derneklerinin katımıyla gerçekleşti. Forumda, katılımcılar tarafından ‘Bursa’nın organik yerel tohum bakımından ne kadar zengin bir bölge olduğu ve yerel tohumun önemi’ vurgulandı. Yoğun ilgi ve geniş katılımla gerçekleşen etkinlik, bu yıl ilki düzenlenen ve birbirinden farklı tohumların sergilenerek katılımcılara sunulduğu ‘1. Nilüfer Yerel Tohum Takası’yla sona erdi. Etkinliğimize ilgi gösteren herkese teşekkür ediyoruz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…