Oyun Engel Tanımaz Parkı
22.04.2015
11:00

‘Oyun Engel Tanımaz Parkı’nın temeli atıldı

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi ortaklığında tasarlanan ‘Oyun Engel Tanımaz Parkı’nın temeli törenle atıldı.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Orhangazi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği ve ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu işbirliğiyle geliştirilen ‘Oyun Engel Tanımaz Projesi’nde, kendi oyun alanlarını tasarlayan çocukların park projesinin temeli atıldı.

Engelli çocukların da kolayca oynayabilecekleri alanların oluşturulması için Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, Canaydın, Cavit Çağlar, Vahide Aktuğ Ortaokulu öğrencileri ve Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Hizmet Birimi’nden katılan çocukların ortak çalışmasıyla proje tasarlandı. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Genel Sekreter Elvan Atay, meclis üyeleri, idari müdürler, proje paydaşları katıldı.

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Karya S. Kaymaz, ‘Bizler için çocuk katılımı bir haktır. Katılım demek sadece çocuklara görüşlerinin sorulması değildir. Onları dinlemek ve karar mekanizmaları içerisine katmaktır. Bu proje, katılımcı ve son derece demokratik şekilde yapılan oluşumla tasarlandı. Çocukların tüm hayalleri gerçek oldu’ diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, “Biz, Belediyemizin yönetim süreçlerini, vatandaşın katılımını esas alacak şekilde oluşturuyoruz. Bir hizmetin sonunda çıkan ürüne “gel katıl” demiyoruz, o fikrin, hizmetin oluşum aşamasında “birlikte tasarlayalım” istiyoruz. ‘Oyun Engel Tanımaz Projesi’de bu bakış açımızın bir ürünüdür. Çocuklarımız, gençlerimiz, akademisyenlerimiz, meslek odaları bir araya geldiler ve nasıl bir park istediklerini atölye çalışmalarıyla ve eğitimlerle de desteklenen bir sürecin sonunda somutlaştırdılar. Yıllarca büyükler yaptı, onlara ‘alın oynayın’ dedik. Bu sefer onlar oynayacakları yeri kendileri yaptılar. Bugün de işte bu sürecin sonunda planlanan parkımızın temelini atıyoruz. Bu park, kolektif çalışmanın, demokrasinin bir ürünü. Alanında Türkiye’de tek olacak ve Nilüfer’in örnek gösterilen ‘ilk’leri arasında yerini alacak’ dedi.

Törende, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Uludağ Üniversitesi adına Hülya Kartal, Bursa Orhangazi Üniversitesi’nden Yüksek Mimar Sebla Arın, Bursa Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Gül Atanur, ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu adına Beyhan Tuncer, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği adına Necla Yörüklü de proje hakkında görüşlerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve öğrenciler butona basarak projenin temeline ilk harcı attı. Temel atma töreninin ardından, Çocuk Meclisi üyesi Duygu Selinay Ünver, projenin başlangıcından itibaren yapılan çalışmaları bir sunumla katılımcılara aktardı. Sunumun ardından Oyun Engel Tanımaz Projesi'nin mimarı olan çocuklar ‘Serbest Kürsü’de projeyle ilgili görüşlerini bildiren konuşmalarını yaptılar.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…