Nilüfer’de Çocuk Olmak Bi Harika : )
23.04.2015
14:00

Nilüfer’de Çocuk Olmak Bi Harika : )

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Nilüfer Belediyesi ortaklığında 'Nilüfer Çocuk Şenliği' düzenlendi.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen etkinlik, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Karya S. Kaymaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Karya, ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Bugün burada, bu mutlu günü kutlamak için buluştuk. Nilüfer Kent Konseyi’ne ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, bizlere bu imkanı sağladıkları için tüm çocuklar adına teşekkür ediyorum. Nilüfer’de çocuk olmak gerçekten bir harika’ dedi. Açılış konuşmasının ardından çocuklar için hazırlanan atölyelere geçildi. Çocuklar, interaktif oyunlar, yaratıcı el işi atölyeleri, boyama ve puzzle atölyelerinde bolca eğlenme imkanı buldular.

Etkinlik, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaretiyle devam etti. Ziyarette Çocuk Meclisi Başkanı Karya Smyrna Kaymaz Çocuk Meclisi’nin taleplerini iletti. 23 Nisan’da on dakika da olsa başkanlık koltuğuna oturmak istemediklerini dile getiren Kaymaz, Bozbey’in danışmanlarla çalıştığını belirterek belediyede çocukları temsil edecek çocuk danışman olmasını istedi. Kaymaz, “Nilüferli çocukların hakları için çalışmalar yürüten Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi gönüllüleri olarak bizler, sizin koltuğunuza bir günlük oturmak değil, koltuğa oturanların bizim haklarımız ve mutluluğumuz için neler yapabileceklerini düşünmelerini istiyoruz. Biz biliyoruz ki, Türkiye’de bizim başkan amcamız kadar katılımcı ve demokratik, özgürlükçü ve bizi önemseyen başkan sayısı çok az. Çocuk dostu şehir olmak için bizlerin de görüşleri alınarak projelere imza atılmalı” şeklinde konuştu. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Karya S. Kaymaz’ın bu önerisini değerlendiren Başkan Bozbey de, Çocuk Meclisi Başkanı’nın Nilüfer Belediyesi’nin Çocuk Danışmanı olacağı sözünü verdi. Ziyarette Başkan Bozbey, çocuklarla birlikte “Nilüfer’de Çocuk Olmak Bi Harika!” yazılı pastayı keserek konuklarına ikram etti.

Şenlik, Şubadap grubunun kukla ve pantomim gösterileriyle devam etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasının ardından, Şubadap Çocuk Orkestrası Konseri ile çocuklar bolca eğlenme imkanı buldular. Şubadap Çocuk Orkestrası'na Nilüferli çocukları eğlendirdikleri için çok teşekkür ediyoruz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…