Savaşa ve katliama dur de!
27.06.2015
19:00

Bursa Savaş Karşıtı Platformu IŞİD saldırılarına tepki gösterdi.

Heykel Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapan platform üyeleri sloganlarla saldırılara tepki gösterdi. Platform adına konuşan ÇHD Başkanı Umut Beyaz, 'Yıllardır Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta ve Kobane'de emperyalistlere IŞİD çetelerine karşı direnen halkların mücadelesini selamlıyoruz' diyerek basın açıklamasını okudu.

BASINA VE KAMUOYUNA 27/06/2015

Ortodoğu’yu kan gölüne çeviren Cihatçı çeteler katliamlarına devam ediyor. IŞİD , 25 Haziran gününden itiberen Kobane ve Haseke’ye vahşi saldırılarını sürdürüyor. Eli Kanlı Cihatçı çete IŞİD ‘in saldırıları sonucunda çoğunluğu kadın ve çocuk yüzlerce sivil yaşamını yitirdi. Bu katliam insani tüm ölçü ve değerlerin bu çete ve destekleyicileri eliyle bitirilmek istendiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Saldırıların Urfa Mürşitpınar Sınır Kapısından Kobane’ye geçen Cihatçı çeteler tarafından gerçekleştirildiğine yönelik iddialar bulunmaktadır. Yandaş medyanın ve AKPli politikacıların son günlerde Kobane ve Tel Abyad’ı hedef gösteren açıklamalarından sonra bu saldırının gerçekleşmesi de ayrıca dikkat çekicidir. Cumhurbaşkanı ve iktidar sözcülerinin verdikleri demeçler, Yıllardır uygulanan Suriye ve Ortadoğu politikası ve yaşananlar nedeniyle inandırıcı olmaktan uzaktır.

AKP başından itibaren Suriye‘de sürdürülen iç savaşın destekleyicisi ve tarafı olmuştur. AKP iktidarı Suriye‘de etnik ve mezhepsel çatışmaları sürdüren akıl almaz katliamlar gerçekleştiren silahlı cihatçı çeteleri desteklemekten, kardeş halklarla savaşı ve düşmanlığı körüklemekten geri durmamıştır.Suriye’yi yeniden dizayn etmek adına Emperyalist güçler ile birlikte en önde başı çeken İktidarın Savaşçı politikaları nedeniyle Ülkemizde de özellikle sınır kentlerimizde bir çok yurttaşımız hayatını kaybetmiştir.

Yıllardır Suriye’de , Irak’ta İnsanları acımasızca katleden , Bugün de Kobane ‘ye vahşi saldırılarda bulunan, çoğunluğu çocuk ve kadın olan sivillerin hayatını kaybetmesine yol açan bir katliam gerçekleştiren gerici cihatçı IŞİD ve diğer eli kanlı çetelerin Türkiye’den aldığı silah ve insan desteği ise herkes tarafından bilinmektedir.

Ortadoğu Halklarına kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen , insanları en acımasız bir şekilde katleden , Ortadoğu Halklarını birbirine düşüren Emperyalist politikaların taşeronluğundan vazgeçilmelidir. Her gün katliamlarına yenilerini ekleyen IŞİD ve diğer kanlı Cihatçı Çetelere verilen destekten ve Ülkemizi IŞİD ve benzeri bu kanlı , karanlık odakların cirit alanına çeviren politika anlayışından derhal vazgeçilmelidir.

Bizler Ortadoğu’da kan ve gözyaşı değil , tüm hakların eşitlik ve kardeşlik içinde özgürce yaşamasını istiyoruz.

Bizler bu vahşi saldırıları bir kez daha kınıyor, lanetliyoruz.Yıllardır Filistin’de Suriye’de , Irak’ta , Kobane’de emperyalistlere , IŞİD ve eli kanlı diğer çetelerine karşı direnen halkların mücadelesini selamlıyoruz.

Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı olmaz. Bu katliamların hesabını insanlık er ya da geç soracaktır.

Saygılarımızla

BURSA SAVAŞ KARŞITI PLATFORMU

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…