Erkek adaletiniz batsın!
15.07.2015
10:30

Tecavüz davası için kadınlar yine yeni yeniden Bursa Adliyesi önünde toplanarak 'Erkek adalet değil, gerçek adalet' dediler!

Avukat Ö.Ç'nin tecavüz iddiası ile yargılandığı dava öncesi Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin de bileşeni olduğu Bursa Kadın Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. Suna Acar'ın platform adına yaptığı açıklamanın ardından mağdure avukatı Nevin Canbaz, evine yapılan silahlı saldırı ile ilgili huhuki süreç hakkında bilgi verdi. Eylem 'Yaşasın Kadın Dayanışması' sloganlarıyla sona erdi.

ERKEK ADALETİNİZ BATSIN!

TECAVÜZCÜLERİ TUTUKLAYIN!

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 2014 yılı Nisan ayında kadın arkadaşımıza tecavüz eden av. Ö.Ç. ve suçun işlenmesine yardım eden M.R.B.’nin yargılandığı davanın 4. Duruşması gerçekleşecek. Dava süresince tutuksuz yargılanan Ö.Ç. kadın arkadaşımızın şikayetini geri çekmesi için her türlü baskı, tehdit ve şiddet yöntemini kullandı.

Davanın 1. duruşmasının akabinde Ö.Ç’nin babası, davadan vazgeçirmek için kadın arkadaşımızı tehdit etti ve suçu işlediği sabit görüldüğünden hüküm giydi, ardından arkadaşımızın babası dövülerek hastanelik edildi. Bununla da yetinmeyen Ö.Ç. kadın arkadaşımızın davasını üstlenen Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz’a önce bir zarf içinde “biri sana, biri kıza” diyerek iki kurşun gönderdi, ardından da Nevin Canbaz’ın evine silahlı saldırı düzenlendi. Avukat Ö.Ç’nin dava süresince yaptığı saldırı ve tehditler tüm kadınlara yapılmıştır. Bu saldırılar şiddet/taciz ve tecavüze uğradıktan sonra hesap sormak isteyen tüm kadınlara bir gözdağıdır. Bu saldırılarla tüm kadınlara boyun eğmeleri tembihlenmektedir.

Kadın arkadaşımız yaşadığı cinsel saldırı yetmezmiş gibi mahkeme sürecinde de fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmaya devam ederken, tecavüzden yargılanan Ö.Ç. ve suçu işlemesine yardımcı olan M.R.B. hakkında 2 Temmuz günü görülen 3. duruşmada da tutuklama kararı çıkmadı. Mahkeme heyeti hem tecavüze uğrayan kadın arkadaşımızın hem de avukatının saldırı ve tehditle kısıtlanan ve tehlikeye atılan yaşamlarını görmezden gelerek, tecavüzcülerin tutuklanması talebini reddetti. Tecavüz raporlar ile sabit iken, tecavüzden yargılanan Ö.Ç mağdur kadının ailesini ve avukatını tehdit etmiş, saldırmış ve ev kurşunlatmış iken hala eli kolu serbest dolaşmaya devam etmektedir. adeta bu erkek şiddeti ödüllendirilmekte, suç görmezden gelinmektedir. “ Adalet Sarayı” diye adlandırılan önünde durduğumuz bu binada, adaletin yerine getirileceğine dair inancımız azalmaktadır.

Bizleri bu baskı tehdit ve saldırılar ile yıldıramazsınız, tecavüzcüler tutuklanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar bu davanın takipçisiyiz. Şiddete, tacize, tecavüze maruz kalan, öldürülen her bir kadının hesabını tek tek soracağız. Davalarda iyi hal, haksız tahrik indirimleri ile erkeklerin ödüllendirilmesine göz yummayacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı kadınların eşit ve özgürce yaşadığı bir dünyayı biz kadınlar kendi ellerimiz ile kuracağız.

ERKEK ADALET DEĞİL, GERÇEK ADALET İSTİYORUZ, ALACAĞIZ...

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI

BURSA KADIN PLATFORMU

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…