Şeftival
09.08.2015
12:00

Şeftival, şeftali tadında bir festival...

Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi ortaklığında Tahtalı Mahallesi’nde birincisini düzenlediğimiz Şeftali Festivali ‘Şeftival’ katılanlara keyifli anlar yaşattı.

Nilüfer Kent Konseyi Bisikletlileri’nin Kayapa Gölet Turu ile başlayan festival, köy meydanında yapılan ikramla devam etti. İkramın ardından Tahtalı futbol sahasında kurulan festival alanında Köy Kadın Dernekleri’nin stantlarını gezme imkanı bulan konuklarımız alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.

Festival’in devamında moderatörlüğünü Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Emre Karagöz’ün yaptığı ‘İyi Tarım ve Şeftalinin Hikayesi’ paneli düzenlendi. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Turgay Vural ve şeftali üreticisi Mehmet Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Türkiye’de tarım arazilerinin rant kurbanı olduğu ve tarımda yaşanan olumsuzluklara dikkat çekildi.

Şeftival ‘En İyi Şeftali’ ve Şeftalili Lezzetler’ yarışmalarıyla renkli görüntülere sahne oldu. ‘En İyi Şeftali Yarışması’nda şeftali üreticisi İbrahim Oktay birinci, İsmail Işık ikinci, İsmail İlgi de üçüncü oldu. ‘Şeftalili Lezzetler Yarışması’nda da kadınlar birbirinden lezzetli yemek ve tatlılarla jüri karşısına çıktılar. Jüri üyelerinin birinciyi seçmekte zorlandığı yarışmada Rahşan Başaran ‘Fırında kuzu haşlama’ ile birinci olurken, Özlem Dolan ‘Şeftalili Pasta’ ile ikinci, Nuran Yıldız da ‘Şeftali Tatlısı’ ile üçüncü olarak ödüllerini aldılar. Yarışmalarda dereceye girenlere plaketlerini ve ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi.

Yarışmaların ardından Nilüfer Halk Dansları Ekibi ve Nilüfer Roman Orkestrası da seyirciyi coşturmaya devam etti. Şeftival’in finalinde ise ünlü sanatçı İlhan Şeşen sahneye çıkarak Nilüferliler’e seslendirdiği şarkılarla keyifli anlar yaşattı. Gecenin sonunda Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu İlhan Şeşen’e çiçek vererek teşekkür etti

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…