NKK 12. Olağan Genel Kurulu
21.06.2014
00:00

21 Haziran 2014 Cumartesi günü Nilüfer BAOB Yerleşkesi’nde Nilüfer Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurul, Divan’ın oluşturulması, saygı duruşu ve ardından Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Divan’da Beşevler Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun ve Balat Mahalle Komitesi üyesi Nilüfer Özyanık yer aldılar.

Gündemin ilk maddesi olan, ‘Mahalle Komiteleri İşleyiş Yönergesi’ ile toplantı başladı. Yönergenin değişiklik yapılmış halinin okunmasının ardından, üyelerin oylamasına sunulan yönerge maddeleri için yeni öneriler alındı. ‘Kent Konseyi’nin Mahalle Komitelerinden gelen delegasyonla toplanması ve Mahalle Komitelerinin kendi aralarından seçtikleri temsilci sayısının 1/5’i kadar kişiyi belirleyip genel kurula göndermesi’ maddeleri eklendi.  Ayrıca kadın, engelli ve gençlik kotası olduğu gibi LGBTİ kotasının da olması gerektiği önerildi ve oylamaya sunularak kabul edildi. Böylelikle yeni maddelerin de eklendiği yönergenin yeni hali oluşturulmuş oldu.

Toplantıya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Demokrasi kenti olmak çok önemli bir vizyon. 2009’da başlayan Mahalle Komiteleri 2014’ten itibaren yapılansın ki bu kent Türkiye’ye ve dünyaya örnek olsun. Mahalle Komitelerini çok önemsiyoruz. Proje üretmek isteyen, ben de varım diyen herkesin mahalle komitelerine girmesini isterim. Demokrasiyi iyileştirmek gerekir. Ben bile yaptırım gücümün sizlerle bir olduğuna inanıyorum. Örneğin, Gazi Caddesi Mahalle Komitesinin ürünüdür ve mahallelinin istediği şekilde yapılmıştır’ diye konuştu.

Gündemin 2.maddesi olan ‘Nilüfer Kent Konseyi Çalışma Grupları İşleyiş Yönergesi’ için Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun yetkilendirilmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. maddesinde yer alan ‘Nilüfer Kent Konseyi Çalışma Yönergesi’ değişikliği oylamaya sunuldu ve öneriler sonucu değişlik yapıldı. 

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…