Barış için pedal çevirdik...
20.09.2015
10:00

Barış için pedal çevirdik...

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Tophane Rotary Kulübü ve Mudanya Belediyesi’nin organize ettiği ‘Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet Turu’ bugün gerçekleştirildi. “Sağlıklı Yaşam ve Çevre İçin Bisiklet” etkinliğine katılanlar Tophane’den Mudanya’ya kadar barış için pedal çevirdi.

Yüzlerce bisiklet sevdalısı “7. Geleneksel Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet Turu” adıyla gerçekleştirilen etkinlikte buluştu. Her yıl yüzlerce kişinin katıldığı bisiklet turunun bu yılki teması “Barış” oldu. “Barış’a pedal çeviriyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen bisiklet turuna Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Tophane Rotary Kulubü Başkanı Yalçın Aras ve çok sayıda bisiklet sever katıldı.

Bozbey, 20 Eylül’ün aynı zamanda ‘Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü’ olarak kutlandığına dikkat çekerek ‘Herkesin, özellikle karbon salınımı konusunda daha fazla dikkat etmesini gerekiyor. Geleceğimize dünyamızı yaşanabilir şekilde bırakmamız için bunu yapmak zorundayız. Biz Nilüfer Belediyesi olarak yapmış olduğumuz 134 kilometrelik bisiklet yolu ile bisiklet kullanımına destek vermeye çalışıyoruz. Onun için de bu tür etkinliklerle duyarlılığı artırmak istiyoruz. Katkısı olan herkesi kutluyorum ve herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Bisiklet turuna katılanlar Tophane’den yola çıkarak Mudanya’ya doğru pedal çevirdiler. Yüzlerce bisiklet severin bir araya geldiği etkinlik Mudanya Mütareke Binası’nın önünde son buldu. Katılımcılara, yapılan ikramın ardından gerçekleştirilen çekilişle hediyeler dağıtıldı.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…