'Dünyayı verelim çocuklara'
20.11.2015
11:00

‘’Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne
allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar
oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında
dünyayı çocuklara verelim…’’

Dünya Çocuk Hakları günü kutlu olsun

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin daveti üzerine 11 okuldan yaklaşık 500 öğrencinin bir araya geldiği Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri Altınşehir Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinlik Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Karya Symrna Korkmaz’ın konuşmasıyla başladı. Karya, 'Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuk Hakları çocuklara özgü insan haklarıdır. Bugün; biz çocukların haklarımızı öğrenmemiz, haklarımız ihlal edildiği durumlarda fark etmemiz ve sadece çocukların değil tüm insanların haklarını içtenlikle korumamızı fark ettirmesi açısından çok değerlidir. Bizim yaşımız küçük olabilir, hata yapabiliriz, deneyimsiz olabiliriz, 
bilgimiz yeterli olmayabilir, gücümüz yetmeyebilir, bazı şeyleri 
anlamıyor olabiliriz ama kesin olan bir şey var; BİZİM 
HAKLARIMIZ VAR!' dedi. 
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de programa katılarak eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların çocukların en temel hakları olduğunu ve her çocuğun haklarını bilmesinin kendilerinde farkındalık yaratacağını söyledi.

‘Çizgilerle Haklarım’ adlı animasyon filminin gösterimiyle devam eden program, Yaratıcı drama, kokart, resim,karikatür ve zihin oyunları atölyeleriyle devam etti. Çocuklar atölyelerde hem eğlendiler hem de el becerilerini sergilediler.

Serbest kürsüde konuşma fırsatı bulan çocuklar, bugünün kendileri için anlam ve önemini vurgulayan konuşma yaptılar.

Program Şubadap grubunun konser ve pantomim gösterileriyle devam ederken etkinliğe katılan çocuklar da keyifli bir gün geçirdiler.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…