1. Yerel Yönetişim Komitesi
05.03.2016
12:00

UCLG-MEWA 1. Yerel Yönetişim Komitesi Nilüfer’de toplandı

Nilüfer Kent Konseyi’nin de üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), düzenlenen toplantıyı Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) 1. Yerel Yönetişim Komitesi toplantısında yerel yönetimlerde şeffaflık ve katılımcılık vurgusu yapıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, halkı Mahalle Komiteleri aracılığıyla kararlara ortak ettiklerini belirterek “Biz kent halkının mutluluğunu, huzurunu ve gülümsemesini önemsiyoruz” dedi.

Türkiye’den çok sayıda üye belediyenin yanı sıra UCLG Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı üyesi İran, Filistin, Lübnan, Fas, Kuveyt, Ürdün ve Yemen’den belediye başkanları ve üst düzey temsilcilerin de katıldığı toplantıya Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Genel Sekreter Elvan Atay, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Zeren, Mahalle Komiteleri Koordinatörleri Şazi Çavuşoğlu ve Atlıhan Öge, Mahalle Komiteleri Ofis Sorumluları Suna Acar ve Musa İpekten de katıldı.

Dünya Bankası, Fitch Ratings gibi uluslararası finans kuruluşların üst düzey katılım gösterdiği toplantının açılış konuşmasını UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman yaptı. UCLG ve UCLG MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey üyesi, Kentsel Gelişme Küresel Fonu Başkan Yardımcısı olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti. Bozbey ayrıca; ‘Yönetişimin önemli parçaları da sivil toplum kuruluşları ve kent konseyleridir. Biz, Nilüfer’de bunu bir adım daha ileriye taşıyarak karar alma mekanizmalarına “Mahalle Komiteleri”ni de dahil ettik. Nilüfer’de biz, Nilüfer Kent Konseyi çatısı altında yapılandırdığımız Mahalle Komiteleri aracılığıyla, halkı kararlara ortak ediyoruz. Bugün Mahalle Komiteleri, Nilüfer’de gerçekleştirilecek tüm hizmetlerde söz sahibidir. Katılımcılık ve demokrasi adına Nilüfer’e kalıcı olarak bırakacağımız izlerden biri de Mahalle Komiteleridir’ diye ekledi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…