Kayapa'da basın açıklaması
07.05.2016
15:00

Bileşeni olduğumuz Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisine Hayır Platformu olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

Kayapa’ya yapılmak istenen çöp depolama ve yakma tesisiyle ilgili olarak oluşturulan ‘Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisine Hayır Platformu’nun basın açıklaması için Kayapa Mahallesi’ndeydik. Kayapa Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Dengiz ve Kayapa Kadın Derneği Başkanı Hüsniye Akçe'nin açılış konuşmaları ve Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Emre Karagöz’ün sunumuyla başlayan basın açıklamasına Nilüfer Kadın Dernekleri, Nilüferli muhtarlar, çevre mahallelerden çok sayıda vatandaş, STK'lar ve mahalleliler katıldı. Etkinlik, platform üyelerinin konuşmalarıyla devam etti. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin ve Doğader Başkanı Murat Demir konuşmalarında 'Ülkeye, kente, doğaya ve çevreye zarar veren hiçbir tesisi bugüne kadar yaptırmadık, bundan sonra da yaptırmayacağız' dediler.
 
Doğader Başkanı Murat Demir, 'Başköy'de, Kemalpaşa'da, Yenişehir'de, DOSAB'da doğaya ve insan sağlığına zarar verecek tesisleri nasıl yaptırmadıysak, Kayapa’ya da yaptırmayacağız, Bursa ovasına zarar verilmesine müsaade etmeyeceğiz.' dedi. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ise, 'Halka sorulmadan böyle bir kararın alınmasına karşıyız. Nilüfer Kent Konseyi ve Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisine Hayır Platformu olarak böyle bir tesisin yapılmasına müsaade etmeyeceğiz ve mücadelemize devam edeceğiz' diye ekledi. Ali Uluşahin ve Ertuğrul Aksoy ise, bölgeye söz konusu tesisin yapılması halinde tarım yapılamayacağı, temiz hava solunamayacağı, suların, havanın ve doğanın kirlenmesi ile ciddi kanser vakaları ile karşılaşılabileceğinden bahsederek, yapılması planlanan tesisin çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerinden bahsettiler.

Basın açıklamasına CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da katılarak, Kayapa'ya yapılması planlanan tesisle ilgili olarak olumsuz görüş bildirdiler. Etkinlik kadınların 'Kayapa bizimdir, bizim kalacak', 'Çöplük yapma boşuna, yıkacağız başına' sloganlarıyla devam etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…