Bursa kazandı!
24.05.2016
18:00

Bursa 2. İdare Mahkemesi DOSAB Kömürlü Termik Santrali hakkında son sözünü söyledi.

Bileşeni olduğumuz DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu olarak 2,5 yıldır sürdürdüğümüz haklı mücadelemiz sonucunda ÇED raporu iptal edildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından olumlu kabul edilen DOSAB Kömürlü Termik Santrali’ne dair açılan davada Bursa 2. İdare Mahkemesi son kararını vererek, yaşam hakkı savunucuların “Bursa kararmasın” sözlerinin haklılığını ortaya koydu. Platform üyeleri Kent Müzesi önünde davul zurna eşliğinde halaylarla zaferini kutladılar.

Heykel Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında konuşan Avukat Eralp Atabek, “Son derece sevinçliyiz. İki yıl önce başlayan, hatta daha da geriye giden mücadelenin sonucunu yaşıyoruz. Elde edilen bu netice tamamen zaferdir. DOSAB tarafından hazırlanan ÇED raporu, bilirkişi raporu yerden yere vurulmuştur. Tamamen hatalı, eksik ve yanlış olduğu bütün rapor hazırlayıcılarına söylenmiştir. Bu şehrin kirli havasını daha da kirletmek için mücadele ediyorlardı. Hukuktan başka yolumuz yoktu. Uzun süren bir dava süreci oldu. Bu ülke ve insanlar için en hatalı davranan zaten DOSAB yönetimiydi. Bizim söylediklerimiz mahkemece kabul edildi” dedi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…