21 Eylül Dünya Barış Günü
21.09.2016
16:00

'Her insan ırk, din, dil, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin doğuştan barış içinde yaşama hakkına sahiptir.'

Her zamankinden daha çok barışa özlem ve ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Kent Konseyleri ve demokratik kitle örgütleri ile 'Sen gel ki 'barış' gelsin' temasıyla Nilüfer'de bir araya geldik.

20 ilden gelen Türkiye Kent Konseyleri Platformu Üyesi kent konseyleri ile 22 kurum ve kuruluşun yer aldığı, bileşeni olduğumuz Bursa Demokrasi Güçleri ve 28 sivil toplum örgütünden temsilci ile 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Nilüfer Belediyesi Barış Meclisi'nde buluştuk.

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Atay, 'Bütün savaşları dövüşemeyecek kadar korkak olan bu yüzden de kendileri adına dövüşmek için dünyanın gençlerini cepheye süren hırsızlar çıkarır.' diyerek oturumu yönetmek için sözü gençlere ve çocuklara bıraktı. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanları Hande Nur İpek, Berk Kaya ve Çocuk Meclisi Başkanı Karya S. Kaymaz'ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın konuşmalarıyla devam etti.

Türkiye'nin dört bir yanından barış için Nilüfer'e gelen kent konseyleri ve kurumların barış mesajlarını okudukları etkinliğin sonunda paylaşılan mesajlar kitapçık haline getirilmek üzere toplandı.

21 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri Nilüfer Belediyesi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen Kardeş Türküler ve Candan Erçetin konseriyle sona erdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…