Özlüce İlkokulu'ndan tepki
11.11.2016
14:00

Nilüfer Belediyesi’nin Özlüceli çocuklara armağan ettiği Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nda yapılan 29 Ekim gösterileri bir karalama kampanyasına dönüştü.

29 Ekim etkinliği kapsamında ‘Kurtuluş Savaşı’nda emperyalist güçlere karşı mücadeleyi’ anlatmayı hedefleyen gösteri, birtakım medya kuruluşlarında gerçeğinden saptırılarak 'dini değerlerin aşağılanması' şeklinde nitelenmiştir. Bu yanlış habere karşı Nilüfer Kent Konseyi yürütücülüğünde oluşturulan Okuluma Dokunma İnisiyatifi, öğrenci velileri, ilgili mahalle komitelerinin katılımıyla okul önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu velilerinden Gülfidan Ayyıldız gerçekleştirdi.

Basına ve Kamuoyuna

Değerli basın mensupları;

Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde sergilenen tiyatro oyununda asıl anlatılmak istenilen, dış güçler tarafından işgal edilen topraklarımız ve zulüm gören halkımızın kurtuluşu ve refaha çıkışıdır. Gösteride simgelenen kara örtü esaretin simgesidir. Nitekim Bursa'nın işgal edilmesiyle birlikte Meclis kürsüsüne de bir kara örtü serilmiş ve Bursa kurtuluncaya dek bu örtü kaldırılmamıştır.

Buna benzer gösteriler ülkemizde birçok yerde o dönemi temsil eden kıyafetler kullanılarak yapılmıştır. Hiçbir şekilde dine hakaret, bölücülük, gelecek nesillere nefret tohumu ekmek gibi bir düşünce söz konusu dahi edilmemiştir. Olması da mümkün değildir. Gösteriyi izleyen veliler tarafından gösteri bitiminde herhangi bir olumsuz yorum, protesto veya tepki ile karşılaşılmamıştır. Bilakis yapılan gösteriden dolayı öğretmenlerimizi ve okul idaresini törenden sonra veliler tebrik ederek, memnuniyetlerini iletmişlerdir.

Tören 10. Yıl Marşı eşliğinde veliler ve öğrenciler tarafından büyük bir coşku ile tamamlanmıştır.

Okul müdürümüz, müdür yardımcımız, öğretmenlerimiz tarafsız ve birilerini incitecek şekilde bir program yapmak işine girmemişlerdir. Okulumuz sosyal yönü güçlü, gelecek nesillere örnek okullardandır. Eğer biz veliler olarak gösteride bir yanlışlık görmüş olsaydık tepkimizi o anda ortaya koyardık.

Okulumuz ve öğretmenlerimiz hakkında yaratılan çirkin algıyı ve buna yol açanları kınıyoruz.

Hepinize saygılar sunarım.

Okuluma Dokunma İnisiyatifi

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…