Çocuklardan yine bir ilk
30.11.2016
12:00

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin projesi olan Oyun Engel Tanımaz Parkı’ndan sonra benzer bir proje daha hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Yaşayan bir sokak oluşturmak ve çocukların sokak oyunlarını rahatça oynamalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilecek projenin tasarımını Oyun Engel Tanımaz Parkı projesinde olduğu gibi yine çocuklar yapacak. Proje kapsamında 6 yaş grubu çocuklar ilk olarak alacakları eğitimlerle meslek tanımlarını öğrenecek, daha sonra da kendi sokaklarını tasarlayacaklar.

Çocukların kenti algılamalarını, yorumlamalarını ve sorunlara çözüm üretme yeteneği kazanmalarını sağlamayı hedefleyen projede çocuklar ilk olarak harita mühendisliği, şehir plancılığı, peyzaj mimarlığı ve katılımcılık konularının anlatıldığı bir etkinlikte bir araya geldiler. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kolaylaştırıcısı Özlem Polat’ın da katıldığı buluşmada çocuklara, harita, konum, belediye, şehir, şehir planlama, peyzaj ve katılımcılık terimleri anlatıldı. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Özel 3 Mart Beşevler Anaokulu’nun ortak girişimiyle gerçekleşecek projede, kendi sokaklarını tasarlayacak olan çocuklar için düzenlenecek eğitimler tamamlandıktan sonra Çocuk Sokağı’nın tasarımına geçilecek. Tasarımın tamamlanmasının ardından da Nilüfer’de bir sokak trafiğe kapatılarak çocukların istediği şekilde düzenlenecek.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…