Sevgi ve Kardeşlik Korosu Konseri
08.11.2014
15:33

Nilüfer Kent Konseyi Sevgi Korosu’nun Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri izleyicilerden tam not aldı. 15 Mart 2014 Cumartesi günü Fethiye Kültür Merkezi’ni dolduran seyirciler coşkulu ve duygusal anlar yaşadılar. Bu yılki konser programında Çanakkale şehitleri ile beraber, üç yıl önce Japonya’da meydana gelen büyük depremde hayatını kaybeden Japon vatandaşların anısına da şarkılar söylendi.

Kardeş Belediyemiz Tokai’de bulunan Uluslararası Dostluk Derneği yöneticilerinden Hirokoto Anraku, bir süredir Nilüfer Kent Konseyi’nde yürüttüğü gönüllü çalışmalar kapsamında Sevgi Korosu’na katıldı. Konser kapsamında solist olarak Japonya’da yıllar önce çok popüler olan “Üsküdar’a gider iken” şarkısını söyleyerek izleyicilerden büyük alkış alan Hirokoto Anraku, “HANA WA SAKU” (Çiçekler Açacak) adlı bir de Japon şarkısı söyledi. Bu şarkı, 11 Mart 2011 tarihinde Japonya’nın Tohoku Kenti’nde meydana gelen deprem ve tsunamide hayatını kaybeden insanların anısına, depremin yaralarını sarmak ve insanları biraz olsun neşelendirmek için bestelenmiş olup seyircilerden büyük alkış aldı.

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu, Hirokoto Anraku’ya gösterdiği performans ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine verdiği katkılarından dolayı ipek tablo hediye etti. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge de teşekkürlerini sundu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…