Diktatörlük sistemine izin vermeyeceğiz!
11.01.2017
19:00

Başkanlık sistemi adı altında ülkemizi karanlığa sürükleyecek olan tek adam padişahlık sistemine, diktatörlük sistemine izin vermeyeceğiz! Bileşeni olduğumuz Bursa Demokrasi Güçleri olarak baskı ve katliamlara karşı, barış ve laikliği savunmak için bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdik. Basın açıklamasını Bursa Demokrasi Güçleri adına Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan Soner okudu.

BURSA DEMOKRASİ GÜÇLERİ

Değerli Basın Emekçileri, Yurtsever Halkımız;

Bizler biliyoruz ki, her yeni gün, her yeni güne doğan güneş yeni bir umut demektir, yeni bir yaşam demektir.
Ancak ülkemizi yöneten ırkçı, mezhepçi, faşist zihniyetler sayesinde bizler her yeni güne yeni katliamlarla, yeni bombalamalarla uyanır olduk.
AKP İktidarı bölgemizi ve ülkemizi ırkçı ve mezhepçi politikalar ile terörize ederek umutlarımızı yok etmeye, bizleri kendi çizdikleri yaşam alanlarına hapsetmeye amaçlamaktadırlar. 
Bu ülkenin yurtsever insanları olarak bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Toplumda yaratılmak istenen korku, sindirmepolitikalarına karşı çıkarak inadına sokaklarda, meydanlarda olacağız.

Sizlere istediğiniz Türkiye’yi kurdurmayacağız. Besleyerek büyüttüğünüz IŞID çeteleri eliyle yarattığınız terörünüze teslim olmayacağız.

Çünkü biz biliyoruz ki; hırsızlıklarınızın, yolsuzluklarınızın üzerine gidilmesini engellemek için tek adam diktatörlüğünü istiyorsunuz.

Sizler, aile boyu bulaştığınız rüşvet ve yolsuzluklarınızdan aklanmak amacıyla ülkeyi uçuruma sürüklüyorsunuz.
17-25 Aralık dosyaları dahil bütün hırsızlıklarını, yolsuzluklarını ve rüşvet dosyalarını bir daha açılmamak üzere kapatabilmek için tek adam diktatörlüğünü dayatmaktadır AKP faşizmi.

Tüm yetkileri elinde toplayarak hırsızlıklarınızın, ülkeyi parsel parsel peşkeş çekmelerinizin önünü kapatmak istiyorsunuz.

Cihatçı, Gerici, Şeriatçı, Cemaatler ve terör örgütleri ile Türkiye’de kurmak istediğiniz tek adam padişahlığınıza izin vermeyeceğiz.

Ülkemizi önce kan gölüne çevirdiniz, ardından da tek temel sorunumuz buymuş gibi aceleyle Anayasa değişikliği aldatmacasıyla tek adam diktatörlüğünü, padişahlık sistemini kurmak için her yolu kullanıyorsunuz.
Faşizmin temel özellikleri olan yalan, demagoji, soygun, talan, zam, zulüm, açlığa mahkum etmek, işsiz bırakmak gibi tüm uygulamaları azgın bir şekilde hayata geçiriyorsunuz. 
Ülkemizde şu an temel sorun sizlerin hayalini kurduğunuz başkanlık sistemi değildir. Ülkemizin şu an temel sorunu; Terör, can güvenliği, işsizlik, açlık, eğitim ve yaşam haklarımızdır.
Acele ile geçirmeye çalıştığınız Anayasa değişikliği bu sorunlarımızdan hangisini çözmektedir. Hiçbirini!
Siz getirmek istediğiniz sistem ile padişahlık özentileriniz uğruna ülkemizi teröre teslim ettiniz. Bizi, Ortadoğu’nunkanlı savaş ortamına soktunuz.

Uyguladığınız politikalar sayesinde işsizlik rekor kırıyor, iş cinayetlerinde dünyada en üst sıradayız.
Cinsel istismarda, çocuk tacizinde rekora gidiyorsunuz.Çocuk gelinlerin, çocuk annelerin sayısı her geçen gün hızla artıyor.

İzlediğiniz ırkçı, gerici, cemaatçi ve mezhepçi politikalar ile eğitim sistemini katlettiniz. Amacınıza uygun politikalarınız sayesinde laik – bilimsel eğitimden uzaklaşılarak cemaatçi, gerici – cihatçı nesiller yetiştirmeyi hedefliyorsunuz.
Biz buna izin vermeyeceğiz.
Başkanlık sistemi adı altında ülkemizi karanlığa sürükleyecek olan tek adam padişahlık sisteminize, diktatörlük sisteminize izin vermeyeceğiz.
Biz her alanda , her yerde Laik – bilimsel eğitim için mücadele edeceğiz.

Toplumu ayrıştırmanıza izin vermeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki Laiklik demek, özgürlük demek, kardeşlik demek, insanca yaşam demektir.

Bizler, bu ülkenin yurtseverleri, bu mücadelenin birer neferi olarak laikliği her alanda savunmaya devam edeceğiz.

Padişahlık sisteminizi kurmanıza izin vermeyeceğiz.

Barışı her alanda ısrar ile savunmaya devam edeceğiz.

Yaşam alanlarımıza müdahale etmenize izin vermeyeceğiz.

Bursa Demokrasi Güçleri

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…