Levent Gültekin söyleşisi
07.02.2017
19:30

Gündeme ilişkin yazılarıyla dikkat çeken gazeteci yazar Levent Gültekin Nilüfer'deydi. Nazım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleşen ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp’in açılış konuşmasıyla başlayan söyleşide Levent Gültekin, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

'Türkiye Nereye Gidiyor?' başlığıyla gerçekleştirdiğimiz söyleşide konuşan Levent Gültekin, “Ben niye İslamcı olduysam, bugün o yüzden demokrat oldum. O dönemin haksızlıklarına karşı çıkmak için İslamcı oldum. Bugünün haksızlıklarına karşı çıkmanın yolu da demokrat olmak” diyerek, dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurguladı

Gültekin, ‘İnancımızla bir ülkeye şekil vermek büyük bir hata. İnanç bireysel bir tercihtir, laikliği bana dayatılmış bir yaşam tarzı olarak algılıyordum. Ama şimdi bakıyorum ki laiklik olmazsa ülke ayakta kalamaz. Benim için laiklik bir yaşam tarzı değil, laiklik her inancın, görüşün, mezhebin sigortası. Çocukluğumdan beri ‘laik olmayan insan değildir’ diyenlerin olduğu bir Türkiye’de büyüdüm ben. O yüzden de kalbim ısınmadı. Eğer Atatürk bu değerlere, bu cumhuriyeti kurma felsefesine yönelmemiş olsaydı demek ki bu dindarlar bu ülkeyi Afganistan yapacaklardı.’ dedi.

Türkiye’de artık insanların birbirlerine selam veremez duruma geldiğini söyleyen Gültekin, “Boyun tutulması vardır, bel tutulması vardır ve ben bunlara bir de ruh tutulması ekledim. Bu Türkiye’de çok fazla var. Gülümseyemiyoruz, birbirimize selam veremiyoruz. O kadar kavga etmişiz ki, daha ne kadar birbirimizi yiyerek hayat kurabiliriz ki. Bizim ülkemizin tek bir ortak paydası var, bu ülkenin evladı olmak. Yapacağımız tek bir şey var biz dostuz, biz arkadaşız, bunu da keyfimiz olsun diye söylemiyorum başka yapacak bir şeyimiz yok. Kurtuluşumuzun tek bir yolu var aramızdaki farklılıkları kaldırmamız, duygu birliği kurmamız, kenetlenmemiz ve sonra altından kalkarız. “Hayır” çıkarsa toparlanma umudumuz var. Toparlayabiliriz, yeniden bir araya geliriz, bir fikir üretiriz, ortak bir akıl üretiriz ama “Evet” çıkarsa çok daha ağır bir acı çekeceğiz.’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Türkiye Nereye Gidiyor? söyleşisinin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Levent Gültekin’e, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Genel Sekreter Elvan Atay değerli katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…