Çocuklara peyzaj eğitimi
20.10.2017
11:00

Büyüklerin kurguladıkları bir dünyada yaşayan çocuklara “acaba çocuklarımıza bu şansı versek neler olurdu?” sorusundan hareket ile ortaya çıkan, çocukların kenti algılamasını, onu yorumlamasını ve sorunlarına çözüm üretmesini sağlayacak bir adım atma girişimi olarak geliştirilen Çocuk Sokağı Projesi'nin, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 3 Mart Beşevler Anaokulu iş birliğiyle başlangıcı yapıldı.

Amacı, çocukların okullarının bulunduğu sokağı onların fikir, yönlendirme ve çabaları ile yeniden hayata geçirmek olan projede, çocuklar bugüne kadar yoğun bir eğitim sürecinden geçti ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Bugün 6 yaş grubu çocuklara; harita, şehir planlama, peyzaj bilgileri konuları anlatıldı.

Çocuk Meclisi Kolaylaştırıcısı Özlem Polat da Çocuk Meclisi ile birlikte, çocuk hakları ve çocuk katılımı konusunda bilgilendirme yaptı.

Bilgilendirmenin ardından çocuklar, hayallerindeki kenti, geri dönüşüm malzemeleri ile tasarladıkları bir atölye çalışması yaptı.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…