Basın Toplantısı
03.05.2017
19:00

Nilüfer sınırları içinde bulunan ve 1. derece doğal sit alanı olan Cephanelik Bölgesi'nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi talebi ile niteliğinin değiştirilerek, yapılaşmaya açılmasına karşı, mahalleli tarafından oluşturulan ‘Cephanelik Ormanına Dokunma Platformu’ basın toplantısı bugün Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

Bursa’nın sayılı yeşil alanlar arasında bulunan Cephanelik bölgesinin imara açılmaması için kurulan Cephanelik Ormanına Dokunma Platformu, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde konuyla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pelin Sevgi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilcisi Necla Yörüklü, Ekoder Temsilcisi Arca Atay, Doğader Temsilcisi Murat Demir, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve çok sayıda mahalle komitesi temsilcisi de katıldı. Konak Mahalle Muhtarı Hale Çağan, Çamlıca Mahalle Muhtarı Orhan Öztürk, Kültür Mahalle Muhtarı Mustafa Göker'in yer aldığı basın açıklamasını platform adına Beşevler Mahallesi sakini Sedef Avcıer okudu. Avcıer, ‘Kent içerisinde kalmış, hem konumu hem de doğal yapısı itibariyle 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak belirlenmiş Cephanelik Bölgesi olduğu haliyle korunmalıdır. Eğer bu güzelim doğa parçası ile ilgili endişelerimizi giderecek bir açıklama yetkililerden gelmiyor ise yapılacak işler, yapılmak istenilen düşler var demekti.Basında çıkanlar da doğru demek olacaktır. O vakit bizler de, Bursa’nın gerçek sahibi olan halk olarak, Cephanelik bölgesinin talan edilmesine izin vermeyecek ve mücadeleye devam edeceğiz.’ diyerek insanları bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…