Geleceğimiz için yürüyoruz
19.05.2017
19:00

Nilüfer Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda “Geleceğimiz için yürüyoruz” sloganıyla FSM Bulvarı’nda düzenlediği yürüyüş, binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Kortejde, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ön sırada yer aldı. 'Bizler sadece geleceğin sahipleri değil bugünün de ortaklarıyız' pankartı taşıyan gençler, çocuk gelin, çocuk damat, barınma sorunu, Aladağ yangınında ölen gençler, sınav stresi, çocuk işçi gibi sorunlara dikkat çekti. Gençler, yürüyüş boyunca “Gençlik birlikte güçlü”, “Gençler birlik olsa dünya yerinden oynar”, “Susma haykır gençlik vardır” sloganları attı. FSM Bulvarı’ndan başlayan yürüyüş, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Meydanda kurulan sahnede yine önce gençler yer aldı. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi adına konuşan Biğce Esenalp, “Ne olursa ve olacaksa olsun, birlikte olmanın zamanı. Gençlik lafta değil eylemde beraberce yücelecek ve yaşayacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız farkında geçsin. İnsan kalın. Bizler sadece geleceğin sahipleri değil bugünün de ortaklarıyız” dedi.
Esenalp’in ardından çocuk gelin, çocuk damat, savaş mağduru genç, çocuk işçi ve sınav stresi mağdurunu betimleyen gençler de Türkiye’de yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Gençlerin etkili konuşmalarını meydanda bulunan binlerce kişi uzun süre alkışladı.

Gençlerin ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sahneye çıktı. Etkinlik, Türk Rock Antolojisi konseri ile devam etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…