El emeği eserler sergilendi
29.05.2017
14:00

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi El-İzi Gönüllü Sanat Atölyesi'nin Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirdiği El Sanatları Sergisi açılışında, kursiyerlerin birbirinden güzel eserleri sergilendi. Birbirinden değerli el emeği göz nuru çalışmaların yer aldığı sergi açılışını Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Coşkun Kayış gerçekleştirdi.

Açılışta konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Kayış, 'El emeği, yaratıcılık, sanatsal üretim ve yoktan var edebilme yeteneği ile kadınların farkını sergimizde ifade ettik. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi El İzi Gönülü Sanat Atölyesi Mefruşat, Koza, İleri Dönüşüm ve İğne oyası çalışmaları ile gurur duyuyoruz.' dedi. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, gönüllü eğitmenler Gülser Çelik, Hülya Yeğin, Nergiz Döner, Nursel Kaya ve kursiyerleri kutlarken, 'El emeği göz nuru eserleri sergileyen kadınlara ve eğitmenlere teşekkür ediyorum. Sanat, emeğin yoğunlaşmış halidir. Sanat aşkıyla gönüllülük birleşince ortaya çok güzel eserler çıkıyor. Kadının elinin değdiği herşey çok kıymetli ve değerlidir. Nilüfer Kent Konseyi olarak kadınları tüm gücümüzle destekliyoruz.' diye konuştu. Sibel Özer, 'Kadınların gücü bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Eski giyisileri, iğne oyalarını değerlendiren ve birbirinden harika eserleri işleyen tüm gönüllü kadınları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.' dedi. Açılışa katılan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, kadın isterse herşeyi başarır diyerek sergide emeği geçen tüm kadınları kutladı ve ardından gönüllü eğitmenlere özverili çalışmalarından dolayı plaketleri takdim edildi.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi'nde açılan sergiyi 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…