Çocuk Sokağı Projesi
27.04.2018
18:00

Çocuk Sokağı Projesi 2. Dönem Final Sunumu 3 Mart Beşevler Anaokulu'nda gerçekleşti. Etkinlikte, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Rahşan Duygu Tursun, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kolaylaştırıcısı Özlem Polat ve proje ekibi de yer aldı.

Etkinlikte konuşan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Rahşan Duygu Tursun, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi'nin çocuklarla çalışmanın her zaman önceliklerinden biri olduğunu söyledi. Tursun, 'Çocuklarla kent, mimarlık ve planlama konusunda çalışmak her zaman önceliklerimiz arasında olmuştur. Oyun Engel Tanımaz Parkı Projesi bu önceliğimizi kanıtlar niteliktedir. Şimdi ise en yaratıcı çağ olarak bilinen 6 yaş grubu çocuklarla 'Çocuk Sokağı Projesi'ni hayata geçirmek üzereyiz. Yapılan çalışmalar erken çocukluk döneminde yapılan bu projeyi özgün kılıyor. Projenin ikinci aşaması olan 'sokakta tasarım' kısmı uygulamaya geçti. Bu proje, tasarımcı ve kullanıcı olan çocuklar için büyük önem taşıyor. Projeyi Mahalle Komitemiz ve sokak sakinleriyle de paylaştık ve olumlu sonuçlar aldık. Şimdi ise sadece projenin hayata geçirilmesi kaldı. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, Nilüfer Kent Konseyi'ne ve 3 Mart Beşevler Anaokulu öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Ama en büyük teşekkürü projede yer alan çocuklar hak ediyor. Her birini ayrı ayrı kutluyorum.' diye konuştu. Konuşmaların ardından çocuklara katılım belgeleri takdim edildi.

Açılış konuşmalarının ardından çocukların hazırladığı proje çalışmalarının yer aldığı fotoğraf sergisi gerçekleşti. Etkinlik, Şubadap Çocuk Orkestrası'nın konseri ile son buldu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…