Her canlının yaşam hakkı kutsaldır
21.06.2018
13:00

Sapanca’da yaşanan kabul edilemez cinayete ilişkin, Türkiye Barolar Birliği Hayvan Hakları Kurulu ve Türkiye Barolarının Hayvan Hakları Merkez ve Komisyonları tarafından, tüm yaşam hakkı savunucuları ve hayvan severler ile birlikte eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleşti.

Bursa Adliyesi önünde gerçekleşen basın açıklamasında, son zamanlarda artan hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin beklentiler dile getirildi ve olaya ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu üyeleri, hayvan hakları savunucuları ve çok sayıda derneğin de katıldığı basın açıklamasında, ‘Sorunları görmezden gelmek sorunları yok etmiyor, sorunların katlanarak çoğalmasına sebep oluyor. Bu vahşetleri yapanlar insan olamaz. Bu cinayetleri işleyenler hasta ruhlu kişilerdir. Hayvanlar için tehlikeli olanlar, insanlar için de tehlikelidir. Bu yüzden bu cinayetlerin durdurulması için etkin, para cezasına çevrilmeyen, ertelenmeyen, caydırıcı ve önleyici hapis cezası içeren yasanın acil olarak çıkarılması gerekir. Bu yasanın çıkarılması için daha neyi bekliyoruz! Her canlının yaşam hakkı kutsaldır, tüm hakların üstündedir.’ diyen yaşam hakkı savunucuları tepkilerini dile getirdi.

#hayvanaşiddetsuçtur

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…