Nazım Hikmet anması
03.06.2018
17:00

Bu Kent Nâzım''ı Sevdi..

Ölümsüzlüğünün 55. yıl dönümünde Nâzım''ı dizelerinde andık.

Nâzım Hikmet Çınarlığı'nda yapılan etkinlik, açılış konuşmaları ile başladı.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp Nâzım sevdasını Nâzım'ın Bursa'ya kattığı değerleri ve onun ölümsüz bir sanatçı olmasından bahsetti. Konuğumuz olan Sanatçı Berhan Şimşek de, Nâzım'ın Bursa yılları ve edebiyat yaşantısından söz etti. Ardından Şimşek, Nâzım Hikmet şiirlerinden birini okudu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise; 'Nâzım dünya vatandaşıdır, Nâzım'ın dizeleri bize rehber ve umut olmaktadır' dedi. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun konuşmasının ardından vatandaşlar, Nâzım'ın sevilen dizelerini seslendirdi.

Nâzım Hikmet'in karikatür ve resimlerini çocuklara yaptıran atelye eğitmenleri; Görsel Sanatlar Eğitmeni Sabriye Tanış Altun ve Karikatürist Halit Kurtulmuş'a emeklerinden dolayı Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay teşekkür etti.

Nilüfer Kent Tiyatrosu 'Umuda Şiirler' adlı tiyatral gösterileri ile, Nâzım şiirlerini ve bestelenmiş şarkılarını seslendirdiler. Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncularına, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, dinleti sonrası teşekkürlerini iletti.

Bütün bir akşam şiire doyduktan sonra, iftar vakti yeryüzü sofrası kuruldu. Ekmeğimizi, suyumuzu, şiirimizi ve Nâzım sevgimizi bölüştüğümüz bu güzel akşamın sonunda etkinlik sona erdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…