MAHALLE HAKKINDA

Yaklaşık 4 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Ahmet Yesevi Mahallesi’nden gelen park, yeşil alan, altyapı ve asfalt talepleri üzerine harekete geçen Nilüfer Belediyesi, mahallede son dönemde hızlı bir yapılaşmaya atağı başlattı. Artan ihtiyaç da göz önünde bulundurularak, Ahmet Yesevi Mahallesi’ne bir adet 950 metrekare büyüklüğünde park ve bir adet 97 metre uzunluğunda koşu/yürüyüş yolu yapıldı. Mahallede 5 yıllık dönemde 2 bin 554 metre asfalt kaplama, 550 ton asfalt yama, 242 metre parke yol ve 4 bin 100 metre yol açma çalışması tamamlandı. Ahmet Yesevi Mahallesi sakinleri 178 ton geri kazanım atığı toplayarak çevre ve ekonomiye katkı sağladılar.

Mahalle sınırları içinde yer alan Eşref Ergin İlkokulu’nun bahçe düzenlemesi de Nilüfer Belediyesi tarafından yapıldı. Okul bahçesinde oyun grubu oluşturulurken zemini bozuk olan tüm parkeler yenilendi. Okul binasının bakım ve onarımının da yapıldığı mahallede çok amaçlı salon da hayata geçirilecek projeler arasında.  

Bölgede genç ve çocukların sportif faaliyetlerde bulunması için Nilüfer Belediyesi tarafından halı saha hizmete sunulurken, Nilüfer kütüphanelerinde geçtiğimiz yaz üçüncüsü düzenlenen “Bu Yaz Annemle Biz Kütüphanedeyiz” etkinliğinde anneleriyle birlikte kütüphaneye gelen 5-6 yaş aralığındaki minikler, drama yolu ile kitap okuma-boyama, bilmece çözme ve değişik zekâ oyunlarıyla eğlenceli bir yaz tatili geçirdiler. Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yaşayan çocuklar ayrıca “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesi kapsamında da sanatla iç içe büyüyor. Film gösterimleri, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koro konserleri gibi kültür-sanat etkinliklerinin de gerçekleştirildiği mahallede Ramazan eğlenceleri ve iftar programları ile de gelenekler yaşatılmaya devam ediliyor. Mahallede ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenmeye başlayan organizasyonla toplamda bin 500 kişi Ramazan ayında iftar yemeğinde Nilüfer Belediyesi’nin konuğu oldu. Mahallede 2009 yılında düzenlenen Taziye Evi’nin yanı sıra muhtarlık binası da Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılarak halkın hizmetine sunuldu.

Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 2009-2012 yılları arasında İşçi Sağlığı Merkezi olarak kullanılan bina ise, 112 Acil hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde ise bin 733 kişiye ana-çocuk sağlığı, aile planlaması hizmeti verilmekte ve bu grup içerisinde yer alan yaşlı, bebek, çocuk, gebe ve 15-49 yaş aralığındaki kadınlar düzenli olarak evlerinde sağlık kontrolünden geçirilmektedir.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Ahmet Yesevi MK ilk toplantısını yaptı
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…