MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in en köklü mahallelerinden biri eski adı Fodra olan Alaaddinbey’de 5 yıllık dönemde bin 200 metrekare büyüklüğünde 1 adet park ve 132 metre uzunluğunda koşu/yürüyüş yolu oluşturuldu.  Yaklaşık bin nüfuslu bölgede, sanayi alanları da dahil olmak üzere 212 ton geri kazanım toplandı. 14 bin 980 metre asfalt kaplama, bin 725 ton asfalt yama, 4 bin 940 metre yol açma çalışması yapılan bölgede meydan düzenlemesi de önemli bir çalışma olarak göze çarpıyor.

Nilüfer Belediyesi tarafından Hizmet Binası’nın bakım ve onarımı yapılırken, binanın üst katı düğün salonu olarak halkın kullanımına açıldı. Meydandaki kahvehanenin bakım ve onarımı yapılıp bahçesi de düzenlendi.

Ayrıca Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından bölgeye sokak hayvanları için manuel beslenme odağı yerleştirildi.

Alaaddinbey’de Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde 567 kişiye ana çocuk sağlığı, aile planlaması hizmeti veriliyor ve bu grup içerisinde yer alan bulunan yaşlı, bebek, çocuk, gebe ve 15-49 yaş aralığındaki kadınlar düzenli olarak evlerinde sağlık kontrolünden geçirilmektedir. 

İlçe genelinde yürütülen 'Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın' ve 'Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor' projeleri Alaaddinbey Mahallesi’nde de hayat bulurken, mahalle sakinleri gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimlerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleri ve halk dansları gösterileriyle de kültür ve sanatla buluşuyor.

Ayrıca kütüphane hizmetleri arasında bulunan 'Bu Yaz Biz Annemle Kütüphanedeyiz' etkinliğinde minikler anneleri ile birlikte kütüphaneye gelerek kitap okuma-boyama  etkinliklerine katıldılar. Heykeltıraş Yunus Özdemir tarafından yapılan 'Birlikte' isimli heykel de Alaaddinbey Mahallesi’nde Alaaddinbey Hizmet Binası önüne konuldu.

 

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Alaaddinbey MK ilk toplantısını yaptı.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…