MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in hızla gelişen mahalleleri arasında bulunan Balat, yerleşim planı ve içerisinde barındıracağı projelerle kentin geleceği parlak bölgelerinden biri haline geldi. 6 bin 500 nüfuslu Balat'ta 11 bin 926 metre asfalt kaplama, 3 bin 948 ton asfalt yama, 17 bin 489 metre yol açma, 1.000 metre tretuvar çalışması yapıldı. Mahallede 5 yıllık dönemde 104 ton geri kazanım toplandı.

Halı sahası tamamlanan Balat’ta faaliyet gösteren Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’ne ziyaretçi ve bekleme salonu yapılarak önemli bir sosyal projeye imza atıldı. Cezaevinin içindeki daha önce oyun grubu ve halı sahanın yanı sıra birçok sosyal projeye de imza atan Nilüfer Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Bursa H Tipi Cezaevi’ne Ziyaretçi Bekleme Salonu ve E Tipi Cezaevi’ne Halkla İletişim Bürosu yaptı. Ayrıca E Tipi Cezaevi önünde yapılan İletişim Ofisi’nin de açılışı yapıldı. 53 metrekare taban alanına sahip bu mekânda 2 adet ofis, çay ocağı ve teras bulunuyor. Bahçe düzenlemesinin de yapıldığı cezaevine düzenli olarak eğitim materyali ve malzeme desteği yapılıyor. Balat’ta ayrıca Mahalle Komitesi’nin aldığı kararla anaokulu bahçesi düzenlendi ve çocuk oyun grubu yerleştirildi.

Nilüfer Belediyesi tarafından Balat’ta hayata geçirilmesi planlanan Balkanlardan Kafkaslara tüm ortak kültürü kapsayacak olan Anadolu Arastası projesinde de geri sayım devam ediyor. Alt yapısı yaza kadar tamamlanması planlanan projede uygulanacak olan bölgesel evlerin mimari projeleri de hazırlanıyor. Projenin üst yapı ihalesi de yaz aylarında yapılarak, inşaat çalışmalarının başlaması hedefleniyor. 

Nilüfer’i Nilüfer’de yaşayanların aktif bir şekilde kullandığı, şehre nefes aldıran yeşil alanlara sahip bir kent haline getirmek için yola çıkan Nilüfer Belediyesi, Balat Ormanlık alanını da yeniden düzenlemeyi planlıyor. Balat’ta ayrıca Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sahipsiz sokak hayvanları için manuel beslenme odakları yerleştirildi. 

Balat’ta Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde bin 207 kişiye ana çocuk sağlığı, aile planlaması hizmeti veriliyor ve bu grup içerisinde bulunan yaşlı, bebek, çocuk, gebe ve 15-49 yaş aralığındaki kadınlar düzenli olarak evlerinde sağlık kontrolünden geçiriliyor. 

Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında da Balat’ta gezici sinema gösterimleri yapılıyor.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Balat Aile Sağlığı Merkezi, Balat Muhtarlığı, Balat Mahalle Komitesi ile Balat ve Ahmet Yesevi Kadın Derneği`ne ev sahipliği yapacak Balat Ek Hizmet Binası, düzenlenen törenle açıldı.
2017-2019 yatırım projeleri
Balat Mahallesi Projeler hakkında bilgilendirildi.
Balat Mahalle Komitesi yeni üyeleriyle buluştu
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…