MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in gözde semtlerinden biri olan Barış Mahallesi de geride bırakılan dönemde yoğun hizmet alan bölgelerden biri oldu. 15 bin nüfuslu Barış Mahallesi’nde 650 ton geri kazanım toplanırken, bin 285 metre asfalt kaplama, bin 799 ton asfalt yama, 600 metre yol açma çalışması, 3 bin 162 metre  tretuar çalışması yapıldı.

Bölgede 500 çocuğun topladığı kaynakla inşasına başlanan ve Nilüfer Belediyesi tarafından tamamlanan Barış Anadolu Lisesi de törenle hizmete girdi. Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi arasında imzalanan protokolün ardından yaşadıkları kente bir okul kazandırabilmek için kolları sıvayan 500 çocuk, “Barış Okulu için 500 çocuk el ele” projesi kapsamında çeşitli etkinlikler yaparak para toplamışlardı. Çocukların çabaları ve hayırseverlerin desteğiyle toplanan 600 bin TL ile kaba inşaat aşamasına gelen Barış Okulu’nun yapımına çocukların çabası yetmeyince, Nilüfer Belediyesi devreye girdi ve bütçesinden 3 milyon TL ayırarak, yarım kalan inşaatı devam ettirerek eğitime yeni bir modern okul kazandırdı.

Nilüfer Belediyesi Barış Mahallesi’ne modern bir pazaryeri ile spor merkezi de kazandırdı. Barış Mahallesi’nde toplam 1420 metrekarelik bir alan üzerinde kurulan 65 tezgah kapasiteli meyve-sebze pazarı üzeri kapatılabilir nitelikte inşa edildi. Aynı proje kapsamında pazaryerinin altı da spor merkezi ve kahvehane olarak düzenlendi. Nilüfer Belediyespor Kulübü tarafından işletilecek olan spor merkezinin 320 metrekarelik bir alanda kondisyon salonu, aerobik salonu, soyunma odaları ve idari bölümleriyle bölge halkının sportif ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Barış Mahallesi’nde ayrıca hem gelecek nesillerin hem de halkın kullanabileceği Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi projesinde ilk adım atıldı. İbrahim Uyar İlkokulu bahçesinde düzenlenen merkez 3 bin 400 metrekare alana sahip. Başta Barış, Ataevler, İhsaniye, Cumhuriyet ve Işıktepe Mahalleleri olmak üzere bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nden, öncelikle bu bölgede bulunan okulların öğrencileri yararlanacak. İçinde 500 kişi kapasiteli tribün, ayrıca bölge halkının da yararlanabileceği fitness salonu ve genç yeteneklerin eğitim alabileceği müzik eğitim odaları da bulunacak. 

Ayrıca Saadettin Türkün okul alanının tapusu da Nilüfer Belediyesi tarafından oluşturularak okul binası sponsor görüşmeleri sayesinde eğitime kazandırıldı.

Türkiye’de sayıları 1 milyonu aşan ancak çoğu evden çıkmadan yaşamını sürdüren spastik engellilere eğitim ve tedavi hizmeti verecek olan Spastik Engelliler Rehabilitasyon Merkezi de (SERMER) tamamlanmak üzere. Nilüfer Belediyesi’nin bedelsiz tahsis ettiği Barış Mahallesi’ndeki bin 735 metrekarelik alanda kurulmakta olan merkezde, hidroterapi, elektroterapi, konuşma terapisi, oyun terapisi ve ergoterapi odaları ile algı odası, atölye salonu, bilgisayar odası, grup eğitimi için salon, kafeterya ve dinlenme odaları bulunacak.

Barış Mahallesi’nde kültür-sanat alanında ise gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimleri ve Türk Sanat Müziği Koro Konserleri düzenleniyor.

Barış Anadolu Lisesi’ne Atatürk büstü ve kaidesi, Barış İlkokulu’na Atatürk köşesi yaptırılmıştır.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Barış Mahalle Komitesi toplantısı
Barış Mahallesi'nde son söz vatandaşın
Halkı bilgilendirme toplantısı
Barış Mahalle Komitesi ilk toplantısını bugün yaptı.
Komiteler kahvaltıda bir arada
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…