MAHALLE HAKKINDA

2009 Yerel Seçimleri’nden sonra Nilüfer’e bağlanan beldelerden biri olan 6 bin nüfuslu Çalı, Nilüfer’in şirin mahallelerinden biri. 5 yıllık dönemde 20 bin 621 metre asfalt kaplama, 3 bin 929 ton asfalt yama, bin 731 metre yol açma, bin 341 metre tretuvar ve 967 metre bisiklet yolu çalışması yapılan Çalı’da 252 ton geri kazanım toplandı.

Çalı Mahallesi’nde park revize edildi, mezarlığa taş duvar ve depo yapıldı ve muhtarlık binası boyandı.

Geleneksel sporlara her daim sahip çıkan Nilüfer Belediyesi geleneksel olarak 51 yıldır yapılan Çalı Yağlı Güreşleri’ni düzenlemeye devam ediyor. Her yıl  400'ü aşkın pehlivan kıyasıya mücadele ederken geleneksel yağlı güreşin kalbi Nilüfer’de atıyor. Yağlı güreşler ile birlikte Nilüferlilerin katıldığı festival tadında bir meydan konseri de düzenleniyor.

Kültür-sanat ve spor kenti vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Nilüfer Belediyesi, bu alanlarda hizmet verecek 2 yeni tesisi Çalı ‘da hizmete açtı. 4 bin 576 metrekarelik alan üzerinde 2 bin 522 metrekare kapalı alana inşa edilen Çalı Kapalı Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve çocuk havuzu ile birlikte son teknolojik aletlerle donatılmış kondisyon merkezi, sauna, Fin hamamı, Türk hamamı, jakuzi ve şok havuzu gibi birimleri içeriyor.

Emniyet binası tadilatı, Çalı spor sahası tribün ilavesi projelerin bazıları olarak göze çarpıyor.

İlçe genelinde yürütülen “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” ve “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projeleri Çalı’da da hayat bulurken, mahalle sakinleri gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimlerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleriyle ve halk dansları gösterileriyle kültür ve sanatla buluşuyor.

Çalı Kadriye Köyü Meydanı’na Atatürk büstü ve kaidesi yaptırılmıştır.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi
Çalı'da imar değişikliği görüşüldü
Çalı MK yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…