MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in en köklü mahallerinden biri olan ve 6 bin nüfusa sahip olan Demirci’de 5 yıllık süre içerisinde 21 bin 616 metre asfalt kaplama, 3 bin 055 ton asfalt yama, 6 bin 120 metre yol açma çalışması yapıldı. Demirci’de sanayi ve ticaret alanları dahil  427 ton geri kazanım elde edildi.

Halı sahanın hizmete sunulduğu, okulun bakım ve onarımının yapıldığı ve Dükkancı sokakta park yapım çalışmasının devam ettiği Demirci’de tarihi mirasa da sahip çıkıldı. Harabeye dönüş olan tarihi Demirci Camii restore edilerek yeniden ibadete açıldı. 1326 yılında yapılan Demirci Hamamı da yeniden gün yüzüne çıkartılarak Kültürevi olarak bölge halkının hizmetine sunuldu. Demirci Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, ‘Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın’ projesi sayesinde Demirci Kültürevi’ndeki kitaplardan ve etkinliklerden yararlanma olanağı buluyor.

Demirci Kütüphanesi’nde düzenlenen “Bu yaz biz annemle kütüphanedeyiz” etkinliğinde ise minikler anneleriyle birlikte kütüphaneye gelerek kitap okuma-boyama ve oyunlarla yazı eğlenceli şekilde geçirmenin keyfini çıkarttı. Ayrıca “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesi Demirci de de hayata geçirildi. Ayrıca gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimleri ve halk dansları gösterileri ile Demirci geceleri renklendi.

Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde ise 835 kişiye ana-çocuk sağlığı, aile planlaması hizmeti verilmekte ve bu grup içerisinde bulunan yaşlı, bebek, çocuk, gebe ve 15-49 yaş aralığındaki kadınlar düzenli olarak evlerinde sağlık kontrolünden geçirilmektedir.

 

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Park ve pazar alanı düzenlemesi
Park ve pazar alanı düzenlemesi
Demirci MK'da yeni karar
Demirci Mahalle Komitesi ilk toplantısını yaptı.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…