MAHALLE HAKKINDA

Fethiye Mahallesi’nde 5 yıllık dönemde 5 bin 320 metre asfalt kaplama, 5 bin 270 ton asfalt yama, 3 bin metre yol açma, 3 bin 939 metre tretuvar, bin 417 metre bisiklet yolu yapıldı ve 779 ton geri kazanım atığı toplandı.

Nilüfer’in pek çok mahallesinde meydan düzenlemesi yapıp bölgenin ihtiyacına göre işlev kazandırılmış hizmet binaları inşa eden Nilüfer Belediyesi, Fethiye Mahallesi’nde de yeni bir hizmet binası ile meydan kazandırdı. Fethiye Mahallesi’ne 400 metrekarelik taban alanı üzerinde 2 katlı bir hizmet binası ile meydan düzenlemesi yapıldı.

Fethiye Halı Saha ve Sosyal Tesisleri, Fethiye İş Okulu bahçe düzenlemesi, halı saha ve koşu yolu bölgede spora yapılan yatırımlar olarak öne çıktı. Nilüfer İş Okulu’nun kafeterya ve Spor Tesisi Bursa Valiliği öncülüğünde Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Köylere Hizmet Birliği ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan düzenlenen törenle açıldı.

Nilüfer Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile düzenlediği mesleki eğitim çalışmaları da kurumsal bir boyut kazandı. Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu ile Nilüfer sınırları içerisinde yaşayan insanların mesleki becerilerinin artırılması ve istihdam olanaklarının çoğaltılmasını hedefleyen proje kapsamında bir protokol imzalayan Nilüfer Belediyesi, bu doğrultuda Fethiye Hizmet Binası’nda açılan “Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi”ni hayata geçirdi.

Fethiye’de ayrıca ilk ve orta okul bahçelerine 2 adet açık spor alanı, tören alanı, koşu yolu ve oyun grubu taban döşemesi yapıldı. Fesleğen parkı revize edilirken, mevcut halı saha yanına sosyal tesis yapıldı.

Fethiye’de ayrıca İşitme Engelliler Okulu’na halı saha, basketbol sahası, tribün yapıldı ve binanın bakım ve onarımı gerçekleştirildi.

Fethiye Mahallesi, geride kalan 5 yılı kültür sanat alanında da dolu dolu geçirdi.

Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu, Fethiye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Hastane Alanı’nda düzenlenirken, aynı alan 1 Eylül Dünya Barış Günü Konseri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri, 19 Mayıs Gençlik Konseri, meydan konserleri gibi etkinliklere de evsahipliği yaptı.

Uludağ Üniversitesi Fethiye Kültür Merkezi’nde ise “Dünya Sesleri Nilüfer'de” konserleri, tiyatro oyunları, Liselerarası Müzik Yarışması, Tango Festivali,

Dünya Dans günü gibi birçok kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirildi. Fethiye’de ayrıca gezici Ramazan etkinlikleri ve gezici sinema gösterimleri de yapıldı.

Öte yandan Uludağ Üniversitesi Fethiye Kültür Merkezi bahçesine yaptırılan prefabrik binada 2003 yılından bu yana sürdürülen Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Projesi kapsamında ana-çocuk sağlığı hizmetleri, aile planlaması hizmetleri, sağlık eğitimi, çevre sağlığı hizmetleri, poliklinik hizmetleri, ilk ve acil yardım hizmetleri, laboratuvar hizmetleri, ücretsiz ilaç dağıtım hizmetleri yaşlıların ve diğer risk gruplarının izlenmesi hizmetleri, Fethiye ve çevredeki 2 mahalleye yönelik olarak gerçekleştirilmektedir.

Fethiye Meydanı’na Atatürk büstü ve kaidesi, Fethiye İlkokulu’na ise Atatürk büstü yaptırılmıştır.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Müdürlük hizmetleri hakkında bilgi
Parkların son durumu
Temizlik sorunları konuşuldu
Fethiye Mahalle Komitesi ilk toplantısını yaptı.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…