MAHALLE HAKKINDA

Coğrafik yapısıyla Türkiye’nin doğa cennetlerinden biri olan Gölyazı, Nilüfer Belediyesi tarafından geride kalan 5 yılda hizmet yağmuruna tutuldu. Bin 500 nüfuslu Gölyazı’yı cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvayan Nilüfer Belediyesi’nce ada çevresinde 750 metrekare parke tamiratı, 128 metrekare parke alan çalışması, 632 metre bisiklet yolu yapıldı; 39 ton ambalaj atığı toplandı.

Gölyazı’da halı saha ve balıkçı mezat alanı yapılırken, park ve ada çevresi korkuluklarının bakım ve onarımlarına da Anıtlar Yüksek Kurulu kararları doğrultusunda başlanmıştır. Genel tuvaletlerin bakım ve onarımı yapılırken hizmet binasının ve konferans salonunun da çatıları yenilendi.

Restore edilerek yeniden gün yüzüne çıkartılan yazar evi ve Aziz Panteleimon Kilisesi, bölgeye ayrı bir değer kattı ve Gölyazı Kültürevi olarak hizmete açıldı. Uluslararası alanda faaliyet gösterecek olan Göl Yazıevi nin de edebiyat dünyasının dikkatini bölgeye çekeceği öngörülüyor. Bölgede bulunan ‘Sübyan Mektebi’nin de yeniden hayat bulması için çalışmalar devam ediyor. Yapılan kazı çalışmalarında Anıtlar Kurulu tarafından kazı alanı genişletilmesi talep edilmiş olup bu yönde çalışmalara devam edilmektedir. 

Gölyazı’yı turizmden hak ettiği payı alabilmesi için yoğun bir gayret gösteren Nilüfer Belediyesi, Gölyazı Turizm Tanıtım projesine de katkı sunmaya devam ediyor. Nisan ayı içerisinde Bursa Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyesi işbirliği ile Gölyazı’da Turizm Haftası etkinlikleri düzenlenerek, bölgenin turizm açısından önemine dikkat çekiliyor.

Nilüfer Belediyesi çevre günü etkinlikleri, spor şenlikleri kapsamında Uçurtma Şenliği, Nilüfer Kent Konseyi katkılarıyla Fotoğraf Şenliği, ‘Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor’ projesi, Ramazan eğlenceleri, film gösterileri, yaz konserleri gibi birçok konuda Gölyazı’da renkli sosyal ve kültürel çalışmalara imza atıyor. Nilüfer Belediyesi’nin kadınlara yönelik düzenlediği “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” projesine katılarak kitap okuma alışkanlığı kazanmasını ve kadınlarımızın okudukları kitaplarına yazarlarıyla da bir araya gelmesini sağlanıyor. 10-15 kişiyle başlayan proje gün geçtikçe kadınların ilgisini çekiyor.

Bölgede ayrıca Tarım ve Hayvancılık Bürosu tarafından halka balıkçılık eğitimi verildi.

Gölyazı Kadın Yardımlaşma Derneği ve Gölyazı Balıkçı Kadınlar Kadın Derneği’ne destek vererek bölgede etkinliklerinin arttırılmasına yönelik çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi kadın derneklerinin ürünlerini bölgeye gelen ziyaretçilere tanıtabilmesi ve maddi gelir elde edebilmesi için gerekli ortamın sağlanması için de elini taşın altına koydu. Gölyazı Balıkçı Kadınlar Yardımlaşma Derneği ile birçok projeye destek veren Nilüfer Belediyesi kadınların ev işlerinin yanı sıra günün erken saatlerinde kürek çekerek başlayan yaşantılarına farklı bir bakış açısı getirerek, çevre illere yapılan gezilerle ve bir araya gelerek yapılan pikniklerde kadınların biraz hayatın içinde nefes almalarını hedefliyor.

2013 yılında Nilüfer Belediyesi ile BEBKA (Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı) arasında Gölyazı Turizm Tanıtım Projesi imzalandı. Söz konusu proje kapsamında yerleşik alanda jeoradar yöntemi ile kültürel envanter çalışması tamamlandı. Proje dahilinde yönlendirme levhaları, tanıtım kioskları afiş, broşür ve kitapçık basımı, tanıtım filmi ve Gölyazı’ya ilişkin web sayfası tasarımı da yer almaktadır.

Gölyazı’nın doğal yapısına bağlı olarak Kıyı Kanunu nedeniyle bölgede imar planı Bakanlık tarafından iptal edilmesinden sonra Nilüfer Belediyesi tarafından bölgede ruhsat verilebilmesi için Anıtlar Yüksek Kurulu ile ortak çalışma yapılmış olup Geçiş Dönemi Yapılaşma Koşulları oluşturulmuştur.

Gölyazı’nın tarihi ve kültürel kimliğinin korunarak yaşatılmasına ilişkin de Nilüfer Belediyesi tarafından tespitler ve analizler yapılmış olup, konu hakkında kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapılmıştır. Bölgede bu kapsamda Valilik koordinasyonu ile projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara devam edilmektedir.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Gölyazı Mahallesi`nde mahalle komitesinin çağrısıyla halk toplantısı yapıldı.
İskele alanlarının belirlenmesi
Gölyazı Yönetim Planı ile ilgili bilgilendirme
Gölyazı Mahalle Komitesi toplandı.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…