MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in Organize Sanayi Bölgesi’ne sınırı olan 3 bin 500 nüfuslu Işıktepe Mahallesi’nde yaklaşık 500 ton geri kazanım toplandı. Mahalle içerisine 480 metrekare büyüklüğünde park yapılarak çocukların hoşça vakit geçirebilecekleri mekan oluşturuldu ve 50 metre uzunluğunda 1 adet koşu/yürüyüş yolu ve 1 adet halı saha yapıldı. Geride kalan 5 yıllık dönemde 315 metre asfalt kaplama, 923 ton asfalt yama, 240 metre yol açma, 457 metre tretuvar, 2 bin 970 metrekare kilit parke ve 457 metre bisiklet yolu yapıldı.

Mahallede taziye evi, halkevi, muhtarlık ve aile hekimliği merkezini içerisinde barındıran Sağlık Tesisi (ASM) ve Sosyal Tesis projesinde inşaat yapım çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. İki katlı ve toplam 432 metrekare büyüklüğünde olacak sosyal tesis binası, açılış için gün sayıyor.

Rüveyde Dörtçelik Okulu binasının onarımı ve bahçe düzenlemesi yapılırken okul öğrencileri kütüphane ve yılın yazarı etkinliğine katıldı.

Nilüfer Rotary Kulubü işbirliği ile “Boyun Kadar Kitap Oku” projesine de mahalle öğrencileri yüksek katılım gösterdi.

İlçe genelinde yürütülen “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” ve “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projeleri Işıktepe’de de hayat bulurken, mahalle sakinleri gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimleri, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koro konserleri, halk dansları gösterileriyle de kültür ve sanatla buluştu.

Ayrıca Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde bin 890 kişiye ana-çocuk sağlığı, aile planlaması hizmeti verilmekte ve bu grup içerisinde yer alan yaşlı, bebek, çocuk, gebe ve 15-49 yaş aralığındaki kadınlar düzenli olarak evlerinde sağlık kontrolünden geçirilmektedir.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Işıktepe Mahalle Komitesi ilk toplantısını yaptı
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…